Catwoman #5

Ενδιαφέρων και ποιοτικός τίτλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Catwoman #5

Writer/ArtistJoëlle JonesPublisherDC Comics

Η Joelle Jones συνεχίζει την εξαιρετική της δουλειά στο τίτλο της Catwoman, δημιουργώντας ένα comic γεμάτο σκηνές δράσης, οι οποίες όμως είναι τόσο συγχρονισμένες, καλοσχεδιασμένες και σημαντικές για τη πλοκή, που δεν κουράζουν ούτε λεπτό τον αναγνώστη. Επιδιώκοντας να δείξει τη μάχη δύο γυναικών, της Selina και της διαβολικής Raina, η Joelle Jones αντιπαραβάλλει τις δύο σκηνές που συμβαίνουν σε διαφορετικούς τόπους τον ίδιο χρόνο, εστιάζοντας στις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορές των δύο χαρακτήρων. Τα σχεδόν κενά μάτια της Raina και των μελών της οικογένειας της έρχονται σε αντίθεση με το σπινθηροβόλο βλέμμα της Catwoman. H Raina παλεύει για τον έλεγχο, ενώ η Selina παλεύει από αγάπη, για να σώσει την άρρωστη αδερφή της.

Το artwork είναι για μια ακόμη φορά υπέροχο, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τα κόκκινα τριαντάφυλλα που θυμίζουν αίμα ή η διάφανη παρουσία του Bruce που στοιχειώνει ακόμα το μυαλό της Selina. Οι εκφράσεις των προσώπων μεταφέρουν τα συναισθήματα τους, χωρίς να γίνονται υπερβολικές ή να φέρουν σε δύσκολη θέση των αναγνώστη. Ειλικρινά, το CATWOMAN φαίνεται να γίνεται σιγά-σιγά ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και ποιοτικά υψηλούς τίτλους της DC, συνδυάζοντας το εξαιρετικό artwork με την καλοδουλεμένη πλοκή και φαίνεται ότι και οι πωλήσεις του φανερώνουν ότι το κοινό το έχει εκτιμήσει. Αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για την διάσημη αντι-ηρωίδα.