The Warp: 5+1

5+1 άγνωστες ιστορίες

Στο σημερινό Warp, θα δούμε μικρές ιστορίες, με ξεχωριστό ενδιαφέρον η καθεμία.

O Steve Ditko ΔΕΝ έφυγε από την Marvel γιατί διαφώνησε στο να είναι ο Norman Osborn ο Green Goblin. Oπως είπε και ο ίδιος το 2009 στο COMICS JOURNAL: “Πρέπει να το πάρετε απόφαση. Ήξερα από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη εμφάνιση του Green Goblin ποιος θα είναι. Το γνώριζα απόλυτα, καθώς τον εμφάνιζα σε διάφορες ιστορίες με ή χωρίς τη στολή του, εμφάνισα τον γιο του, Harry, στο κολέγιο για να προσδώσω δραματουργική ένταση, καθώς η ιστορία θα εξελισσόταν. Πώς μπορεί, λοιπόν, να υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος θα ήταν ο Green Goblin όταν θα έβγαζε την μάσκα;”.

Οι Kevin Eastman και Peter Laird, δημιουργοί των Teenage Mutant Ninja Turtles, ήταν μεγάλοι θαυμαστές της δουλειάς του Frank Miller στα DAREDEVIL και BATMAN. Έτσι, όταν δημιούργησαν τη σειρά, που ξεκίνησε σαν μια παρωδία των dark & gritty comics που ήταν το νέο ρεύμα στα comics της εποχής (βλέπε THE DARK KNIGHT RETURNS), έδειξαν χωρίς να ονομάζουν ότι το ραδιενεργό ισότοπο που τύφλωσε τον Matt Murdock και δημιούργησε τον Daredevil είναι το ίδιο που χύθηκε στους υπονόμους και μετέτρεψε τα αθώα χελωνάκια σε ninja ολκής.

Ο Bobby London, συνεχιστής του καθημερινού strip του Popeye. μετά την αποχώρηση του Bud Sagendorf το 1986. απολύθηκε γιατί αναφέρθηκε στην έκτρωση, σε μία από τις ιστορίες του (“The A word – Abortion”, μτφρ.:Έκτρωση). Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι απολύθηκε, παρόλο που η ιστορία δεν δημοσιεύθηκε!

H Dazzler ήταν αρχικά ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας από την Casablanca Records, προς το τέλος της δεκαετίας του ’70. Η  Marvel θα δημιουργούσε μια superhero τραγουδίστρια, ενώ η Casablanca θα ετοίμαζε μια τραγουδίστρια με το ίδιο όνομα. Κατόπιν, οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονταν με τη Filmworks, για την παραγωγή μιας ταινίας που θα συνέδεε τις δύο πλευρές. Ο σχεδιαστής John Romita, Jr. ήθελε αρχικά ο χαρακτήρας να μοιάζει με τη Grace Jones, αλλά η Filmworks, θέλοντας να προωθήσει την ηθοποιό και μοντέλο Bo Derek, επέμενε στο να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά, για να μοιάζουν με εκείνα της Derek. Αργότερα, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, αλλά η Dazzler συνεχίζει έως τις ημέρες μας την καριέρα της στα comics της Marvel.

Ο διαβόητος serial killer David Berkowitz, γνωστότερος ως The Son of Sam ή Mr Monster ή The .44 Caliber Killer, συνήθιζε μετά τους φόνους να αφήνει κάποια σημειώματα, για να προκαλέσει τις Aρχές. Το FBI, μη μπορώντας αρχικά να βγάλει άκρη, σκέφτηκε μέσα στην απελπισία του το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να είναι κάποιος comics letterer. Αξιωματικοί του, λοιπόν, επισκέφτηκαν τα γραφεία της DC Comics, όπου ανέκριναν τους letterers και το προσωπικό και τους ρώτησαν αν ο γραφικός χαρακτήρας τους θύμιζε κάποιον συνάδελφο τους. Το ότι το παρόν έδωσε και από το εξωτερικό ο επιθεωρητής Κλουζώ ελέγχεται ως ανακριβές .

Bonus Track: Ο Roy Thomas, συγγραφέας των ιστοριών του Dr. Strange από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, έβαλε τον ήρωα να κατοικεί στο σπίτι που ο ίδιος έμενε στη Νέα Υόρκη, όταν έγραφε τις ιστορίες του.