Cemetary Beach #3

Αχταρμάς κοινωνικών ζητημάτων
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cemetary Beach #3

WriterWarren EllisArtistJason Howard

Στο τρίτο τεύχος του CEMETARY BEACH έχουμε κατά κύριο λόγο ανθρώπους να τρέχουν και να πυροβολάνε. Πρόκειται για ένα από αυτά τα τεύχη που σου δημιουργούν την εντύπωση ότι γράφτηκαν απλά επειδή έπρεπε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός σελίδων για trade paperback, δίνοντάς μας ελάχιστες νέες πληροφορίες για τον κόσμο και την πλοκή.

Ωστόσο, εκεί που το τεύχος πραγματικά απογοητεύει είναι στις τελευταίες σελίδες, όταν ο πρωταγωνιστής μας ανοίγει το στόμα του για να μας πει πώς έχουν τα πράγματα πίσω στη Γη. Και, για εμένα, τα δυο-τρία panels που ακολουθούν ήταν αρκετά για να μου χαλάσουν την ανάγνωση. Μια σύντομη αναφορά σε mass shootings, εθισμό σε οπιοειδή και άλλα κοινωνικά ζητήματα που τσουβαλιάζονται μαζί με έναν τρόπο τόσο άγαρμπο, που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι γράφτηκε από τον ίδιο άνθρωπο που δημιούργησε το TRANSMETROPOLITAN (ή ακόμη και πιο πρόσφατες δουλειές του όπως το TREES, που επίσης χειριζόταν τα κοινωνικά ζητήματα με την απαραίτητη ωριμότητα). Οι sci-fi ιδέες του παραμένουν ενδιαφέρουσες, αλλά το CEMETARY BEACH μοιάζει να χάνει στην προσπάθεια του να γίνει επίκαιρο.