Uncanny X-Men #2

Επιβεβαιώνει τις χαμηλές προσδοκίες
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #2

WritersEd Brisson, Matthew Rosenberg, Kelly ThompsonArtistR.B. SilvaPublisherMarvel Comics

Έξι χρόνια της σύγχρονης Marvel μεταφράζονται σε τέσσερα relaunch του UNCANNY X-MEN, εκ των οποίων τα τρία έχουν ήδη αποδειχτεί τραγικά κακές ιδέες. Και νομίζω ότι, βάσει αυτού, είναι απολύτως λογικό ότι, ξεκινώντας την ανάγνωση του πέμπτου volume, δεν περίμενα και πολλά πράγματα.

Στο δεύτερο τεύχος, λοιπόν, γιγάντιοι καρχαρίες, μαμούθ και άλλα προϊστορικά πλάσματα, έχουν ξαμοληθεί στον πλανήτη, σπέρνοντας πανικό. Η μισή ομάδα των μεταλλαγμένων ταξιδεύει στην Montana, προκειμένου να σταματήσει έναν δεινόσαυρο, ενώ οι υπόλοιποι προσγειώνονται στο Kansas, ώστε να αντιμετωπίσουν έναν στρατό από Madrox, του οποίου οι δυνάμεις φαίνεται να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Παράλληλα, ο Beast προσπαθεί να ανακτήσει ένα αντικείμενο από το Blackbird, ενώ μια περίεργη άφιξη στη σχολή έρχεται να μπερδέψει την κατάσταση.

Αρχικά, έχω την εντύπωση ότι η επιλογή των ηρώων έχει γίνει με τελείως τυχαία κριτήρια, καθώς δεν βγάζει νόημα το τι κάνουν μαζί όλοι αυτοί και από πού κι ως πού συνεργάζονται. Παράλληλα, οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί, με αποτέλεσμα η αλληλεπίδραση μεταξύ τους να περιορίζεται σε τσιτάτα και taglines. Βασικά, πέρα από κάποιες σκηνές δράσης και το artwork, που είναι απλά OK, δεν υπάρχει κάτι στην πλοκή ή στους διαλόγους που να σου μείνει στο μυαλό, τελειώνοντας το τεύχος.

Χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση κακό, από το νέο relaunch απουσιάζει τελείως αυτό το στοιχείο που θα τραβήξει παλιούς ή νέους αναγνώστες και θα τους πείσει να αγοράσουν τον τίτλο. Το “Disassembled”, βέβαια θα διαρκέσει άλλα 8 τεύχη. Μακάρι μέχρι τότε η σειρά να καταφέρει να βρει τον ρυθμό της.