Batman #59

Ο Tom King συνεχίζει σε εξαιρετική φόρμα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #59

WriterTom KingArtistΜike JaninPublisherDC Comics

Καθώς ο Batman προσπαθεί να διαχειριστεί τον σοβαρό τραυματισμό από τα χέρια του KGBeast, τον οποίον αντιμετώπισε, μαθαίνει από τον Penguin ότι ο Bane κρύβεται πίσω από ό,τι έχει συμβεί στον Σκοτεινό Ιππότη τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένης και της διάλυσης του γάμου του με την Catwoman. To θέμα είναι ότι ο Bane βρίσκεται στο Arkham διαλυμένος σωματικά και πνευματικά.

Έχουμε μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό της ευρύτερης ιστορίας του Tom King στον τίτλο, κατά το οποίο η οργή του Bruce τον έχει κατακλύσει. Όπως μάθαμε στο τεύχος #50, μετά τη διάλυση του γάμου, ο Bane πράγματι κρύβεται πίσω από όλα τα γεγονότα και έχει συγκεντρώσει μια ομάδα χαρακτήρων, με σκοπό να διαλύσουν τον Batman. Παράλληλα με την “ανάκριση” του Bane στο Arkham από τον Batman, βλέπουμε και την ανάκριση του Penguin, όπου ο villain δείχνει στον ήρωα μια διαφορετική, πιο συναισθηματική πλευρά, που πρόσφατα δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα.

Ο Mike Janin στο σχέδιο είναι απόλυτα ταιριαστός με τα σενάρια του King και γενικότερα τα αναβαθμίζει, όταν το γράψιμο του δημοφιλούς συγγραφέα δεν είναι και το καλύτερο. Στο συγκεκριμένο τεύχος, δεν χρειαζόταν η “αναβάθμιση”, αλλά και πάλι ο Janin έκανε εξαιρετική δουλειά, τόσο στις έντονες στιγμές μεταξύ δύο εχθρών, όσο και στις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φίλων.