Go-Bots #1

90s mix με καλά και κακά στοιχεία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Go-Bots #1

Writer/ArtistTom ScioliPublisherIDW Publishing

Με τόσα remakes, reunions και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να αντλήσει κέρδος από τη νοσταλγία όσων έζησαν, αλλά και την περιέργεια όσων δεν πρόλαβαν, τα 90s, τα comics δεν θα ξέφευγαν. Η IDW έδωσε χώρο στον Τom Scioli να αναπτύξει μια ιδέα που πηγάζει κατευθείαν από την αισθητική εκείνων των χρόνων και ιδού το GO-BOTS.

Βρισκόμαστε σε ένα απροσδιόριστο χρόνο, όπου η τεχνολογία και η ρομποτική παρέχουν στην αγορά κανονικά transformers. Τα Go-Bots είναι οχήματα και μεταφορικά μέσα, από σκούτερ μέχρι μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία διαθέτουν δική τους νοημοσύνη και, φυσικά, μπορούν να μεταμορφωθούν σε γιγάντια ρομπότ. Η ιστορία εστιάζει σε τρία από αυτά και τους κατόχους τους, μια φοιτήτρια με ένα σκούτερ, έναν οδηγό αγώνων με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και έναν πιλότο-πράκτορα επικίνδυνων αποστολών με το μαχητικό αεροσκάφος του. Οι περιπέτειες αρχίζουν όταν μια ομάδα από Go-Bots επαναστατεί απέναντι στους ανθρώπους, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε για την ύπαρξη παράνομων αγώνων Go-Bot.

Η ιστορία, παρά τις αδυναμίες της, δεν είναι άσχημη, διαθέτει αρκετό humor και η ροή είναι καλή. Η αισθητική του τεύχους είναι στημένη απόλυτα πάνω σε 90s πρότυπα, και προσωπικά μου θύμισε παιχνίδια arcade και comics ή cartoons όπως TRANSFORMERS, GI JOE, ROBOTECH και άλλα τέτοια. Το artwork ήταν πιστό σε αυτό που προσπαθεί να μιμηθεί, από τα χρώματα και το στήσιμο των panels, έως τα γράμματα στα balloons, ωστόσο, υπήρξαν σημεία που δεν με ενθουσίασε, καθώς φαινόταν αρκετά πρόχειρο.

O συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ξανακάνει crossovers της δεκαετίας του 1990 (TRANSFORMERS vs GI JOE), με καλές κριτικές και φαίνεται ότι αγαπά τη θεματική αυτή, οπότε ας αναμένουμε τη συνέχεια.