Tony Stark: Iron Man #6

Online gaming spells danger
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tony Stark: Iron Man #6

WritersDan Slott, Jeremy WhitleyArtistValerio SchitiPublisherMarvel Comics

Η αλήθεια είναι πως το όνομα “Dan Slott” μου προκαλεί μια σιγουριά όταν το διαβάζω. Έτσι, βλέποντας πως το νέο story στο TONY STARK: IRON MAN, “Stark Realities”, είναι δικό του, έβαλα τον πήχη ψηλά. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Η ιστορία αποδεικνύεται όχι μόνο ιδιαίτερα ευφυής και περίπλοκη, αλλά και εξαιρετικά επίκαιρη και καυστική. Ο Tony Stark κατασκευάζει ένα online παιχνίδι ψηφιακής πραγματικότητας και, φυσικά, κάτι πηγαίνει λάθος. Κάποιος βρίσκει μια “πίσω πόρτα” στο πρόγραμμά του και ετοιμάζεται να σπείρει τον τρόμο.

Η εξέλιξη της ιστορίας είναι τοποθετημένη στο σήμερα, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την τεχνολογική πραγματικότητα που ζούμε, προφανώς για να θίξει τα κακώς κείμενα. Το πόσο μας επηρεάζει η τεχνολογία και το gaming, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και όλα τα σχετικά ζητήματα, θίγονται πολύ έξυπνα εδώ.

Παράλληλα, υπάρχει και η απαραίτητη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή δράση, που συμπληρώνει το παζλ και δημιουργεί ένα εξαιρετικό πρώτο τεύχος στη νέα αυτή ιστορία.