Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
7

Uncanny X-Men Vol. 1 #475-503

2006-2008WriterEd BrubakerArtistsBilly Tan, Salvador Larroca, Greg Land, Mike ChoiMarvel Comics

Παρ’ όλο που, σε γενικές γραμμές, οι φίλοι των X-Men δεν συμπάθησαν ποτέ ιδιαίτερα το run του Ed Brubaker, προσωπικά δηλώνω fan και του δημιουργού αλλά και των comics που έγραψε την περίοδο που ήταν στο συγγραφικό τιμόνι του comic.

Κατ’ αρχάς, μετά από πολύ καιρό και αρκετά σκαμπανεβάσματα, το UNCANNY X-MEN έδειχνε να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παράλληλα, το “Rise and Fall of the Shi’ar Empire” μπορεί να ήταν αργό και να κράτησε αρκετά, αλλά σε αυτό συναντάει κανείς όλα τα στοιχεία μιας πετυχημένης space opera. Ο Vulcan είναι μια τραγική μορφή που δεν μπορεί να σωθεί και ο Xavier καλείται να πληρώσει το τίμημα για ένα από τα χειρότερα λάθη που έχει κάνει ποτέ. Αντίστοιχη, όμως, ποιότητα είχαν και οι επόμενες ιστορίες, μέχρι και την τελική αποχώρηση του συγγραφέα και την αντικατάστασή του από τον Matt Fraction.

Φανταστική δραματουργία, καλογραμμένοι και ουσιαστικοί χαρακτήρες, μυστήρια και ανατροπές, καθώς και larger than life μάχες, συντελούν στο να παραμένει, για μένα τουλάχιστον, το run του Brubaker η τελευταία πραγματικά μεγάλη στιγμή των X-Men μέχρι σήμερα και μια από τις καλύτερες ever.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1