Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
4

Uncanny X-Men Vol. 1 #366-380

1999-2000WriterAlan DavisArtistsTom Raney, Adam KubertMarvel Comics

Και μια που, σιγά-σιγά, η ιστορία αυτή γίνεται όλο και περισσότερο προσωπική υπόθεση, έφτασε η στιγμή να μιλήσω για μερικά από τα αγαπημένα μου UNCANNY X-MEN ever. Δεν σας κρύβω, δηλαδή, πως βασικός λόγος για αυτή την καταμέτρηση ήταν το να γράψω λίγα λόγια για το run του Alan Davis, τον οποίο συχνά θυμόμαστε για τα σχέδια, αλλά όχι για τα σενάριά του.

Βασικά, αν θέλετε τη γνώμη μου, ο Davis είναι ένας από τους 3-4 ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα τους μεταλλαγμένους και τους γράφουν απολύτως in character, καταφέρνοντας να τιθασεύσουν το συγγραφικό τους όραμα, στο πλαίσιο που τους επιτρέπεται με βάση τα υλικά τους, χωρίς υπερβολές, φανφάρες και αχρείαστα τεχνάσματα.

Με το που ανέλαβε ο Davis, έστειλε τους X-Men σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι, από αυτά που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει τόσο καλά, και στη συνέχεια άρχισε σταδιακά και με μαεστρία να βάζει τις βάσεις για ένα φιλόδοξο storyline, το οποίο είχε τις βάσεις του στη δεκαετία του 1980, με πρωταγωνιστές δώδεκα εκλεκτούς μεταλλαγμένους και τον Apocalypse. Προσθέτουμε στη συνάρτηση και ένα επικό φινάλε, όπου όλοι οι μεταλλαγμένοι χάνουν τις δυνάμεις τους, το οποίο πατάει κάτω όλα τα HOUSE OF M και τα “Decimation” που μας σέρβιρε η Marvel κάποια χρόνια μετά, και ελπίζω καταλαβαίνετε γιατί αγαπώ τόσο πολύ αυτό το run.

Βέβαια, ένα σκαλοπατάκι πιο πάνω δεσπόζουν τα X-MEN της ίδιας περιόδου, στα οποία ο Davis ήταν υπεύθυνος και για το σχέδιο, κάτι που τα καθιστά λίγο ανώτερα στο μυαλό μου. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1