Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
12

Uncanny X-Men Vol. 1 #381-389

2000-2001WriterChris ClaremontArtistsAdam Kubert, Salvador LarrocaMarvel Comics

Κύματα χαράς είχαν κατακλύσει τους φίλους των μεταλλαγμένων, όταν, στις αρχές τις νέας χιλιετίας, έγινε γνωστό ότι ο Chris Claremont θα επιστρέψει στο UNCANNY X-MEN. Δυστυχώς, όμως, η επιστροφή του κράτησε ελάχιστα και άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους αναγνώστες, όχι μόνο επειδή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, πράγμα που, με βάση το hype, θα ήταν έτσι κι αλλιώς σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά γιατί φάνηκε ότι ο συγγραφέας είχε χάσει αυτή τη συγγραφική σπιρτάδα, που έκανε το comic να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το δεύτερο πέρασμα του Claremont έκανε σαφή όλα τα συγγραφικά προβλήματα του δημιουργού, τα οποία ξέραμε και ίσως δικαιολογούσαμε. Αυτό, σε συνδυασμό με μέτριες ιστορίες, βαρετούς villains, αναμάσημα παλιών ιδεών και ένα αχρείαστο και τραβηγμένο φινάλε, προκειμένου να αποδείξει (άραγε σε ποιόν;) το πόσο edgy είναι ο Claremont και ότι δεν διστάζει να σκοτώσει βασικούς ήρωες προκειμένου να πει την ιστορία του, οδήγησαν τη Marvel στο να του προτείνει είτε να γράφει το comic μαζί με κάποιον άλλο, ή να αναλάβει ένα νέο τίτλο, ο οποίος τελικά έμεινε γνωστός ως X-TREME X-MEN (και όχι, ούτε αυτό, παρ’ όλο που κυκλοφόρησε 46 τεύχη, δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κακό κλίμα).

Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, ο Claremont έχει αποδείξει ότι χρειάζεται χρόνο προκειμένου να ξετυλίξει τις ιδέες του, όμως η ουσία παραμένει ότι το συγκεκριμένο run δεν κατάφερε να πείσει σχεδόν κανέναν για την αξία του.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1