Uncanny X-Men Ranked

Όλα τα runs του ιστορικού τίτλου, από το χειρότερο στο καλύτερο!
10

Uncanny X-Men Vol. 1 #444-474

2004-2006WriterChris ClaremontArtistsAlan Davis, Adam Kubert, Tom Raney, Chris Bachalo, Billy Tan, Roger CruzMarvel Comics

Και αφού μιλήσαμε για την πρώτη επιστροφή του Claremont στο UNCANNY X-MEN, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε και για τη δεύτερη – και τελευταία, προς το παρόν – φορά που ο συγγραφέας επέστρεψε στο comic που αρκετά χρόνια πριν οδήγησε αυτόν και τους πρωταγωνιστές του στην παγκόσμια αναγνώριση.

Με περισσότερο χρόνο να αναπτύξει τις ιδέες του και έχοντας στο πλευρό του, σε αρκετά τεύχη, τον τεράστιο Alan Davis, ο Claremont έγραψε μερικές καλές ιστορίες, εισήγαγε την X-23 στους X-Men, επανάφερε στη ζωή την Psylocke και, σε γενικές γραμμές, κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον, αν και ούτε από εδώ λείπουν τα προβλήματα.

Κατ’ αρχάς, η επιλογή του να σκοτώσει όλη την οικογένεια Grey, πέρα από τελείως ετεροχρονισμένη, δεν έβγαζε και ιδιαίτερο νόημα, και έμοιαζε σαν αχρείαστο μακελειό. Παράλληλα, ο Claremont έγραφε τους χαρακτήρες σαν να μην είχε παρακολουθήσει ιδιαίτερα την εξέλιξη τους και τις μεταξύ τους σχέσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα κάποια πράγματα να μοιάζουν σχεδόν σαν να διαβάζεις κάποιο WHAT IF? της Marvel και όχι έναν canon τίτλο. Όπως και να ‘χει, το comic μπορεί να μην ήταν τέλειο, αλλά ήταν μια αξιοπρεπής δουλειά, που, σε περίπτωση που δεν την έχετε διαβάσει, αξίζει την προσοχή σας.

#17 #16 #15 #14 #13 #12 #11 #10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1