Middlewest #1

Μια ενδιαφέρουσα και έντονα συναισθηματική ιστορία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Middlewest #1

WriterSkottie YoungArtistJorge CoronaPublisherImage Comics

Ο Abel ζει στην Middlewest, μια πόλη-σύμβολο του αμερικάνικου Midwest, ένα από αυτά τα μέρη που μοιάζουν αρκετά μεγάλα για να τα αποκαλέσεις ξεχασμένα κι από τον Θεό, αλλά, παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία του να ζει κανείς εκεί είναι, για τους κατοίκους, ακριβώς αυτή.

Κάθε μέρα, ο Abel μοιράζει εφημερίδες στην γειτονιά του και, επίσης κάθε μέρα, έχει να διαχειριστεί την περίπλοκη σχέση του με τον αυστηρό πατέρα του, ο οποίος επιμένει να του επαναλαμβάνει ότι η ζωή είναι απογοητευτική και δύσκολη. Παράλληλα, όμως, ο Abel μιλάει με μια αλεπού και ξεκινάει την ιστορία αυτού του τεύχους καταδιωκόμενος από μια ζωντανή καταιγίδα.

Η ιστορία του MIDDLEWEST ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, για να απεικονίσει την μπερδεμένη περίοδο στη ζωή ενός αγοριού, κατά την οποία εισέρχεται στην εφηβεία. Γνωρίζοντας τον Scottie Young μόνο ως “ο τύπος που κάνει τα χαριτωμένα variant covers στη Marvel”, ένιωσα πολύ ευχάριστη έκπληξη από την συγγραφική του ικανότητά, ενώ το artwork του Jorge Corona καταφέρνει να αποδώσει τέλεια αυτή την “ακροβασία” μεταξύ πραγματικού και φανταστικού.

Ο τρόπος που δομείται η episodic αφήγηση έχει συχνά ως αποτέλεσμα ένας καινούργιος τίτλος να χρειάζεται χρόνο μέχρι να δημιουργήσει κάποια σύνδεση μεταξύ χαρακτήρων και αναγνώστη, αλλά η έντονα συναισθηματική ιστορία του MIDDLEWEST καταφέρνει να σε αγγίξει από το πρώτο κιόλας τεύχος.