Top 10 Superhero Resurrections

No one stays dead in comics!

Ο κόσμος των comics δεν διέπεται από τους ίδιους φυσικούς νόμους που ισχύουν στον δικό μας, συμβατικό κόσμο. Εκεί όπου η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο, οι αυστηροί κανόνες της σκληρής πραγματικότητας είναι ιδιαίτερα εύκαμπτοι, και συνεπώς, ο θάνατος, όπως και κάθε τι δυσάρεστο, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και να ξεφύγει από τις διαθέσεις “εξορκισμού” των δημιουργών.

Έτσι, λοιπόν, οι αγαπημένοι ήρωες πέρασαν αρκετές φορές το κατώφλι του άλλου κόσμου, ωστόσο επέστρεψαν σε ισάριθμες περιπτώσεις. Το γνωστό αγγλικό ρητό ότι τα μόνα σίγουρα στη ζωή είναι ο θάνατος και οι φόροι, στα comics, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αφενός γιατί, τελικά, ισχύει ότι κανείς δεν μένει νεκρός στα comics (εκτός από τον Uncle Ben) και αφετέρου γιατί δεν έχουμε ακόμη επαρκείς πληροφορίες για τη φορολόγηση των χάρτινων ηρώων.

Ιδού, λοιπόν, ένα Top 10 ηρώων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, νίκησαν ΚΑΙ τον θάνατο.

10

Human Torch: Αναστάσιμο φως στο άψε-σβήσε

Κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι είχε αποβιώσει. H μοίρα και οι δημιουργοί θέλουν όλα τα μέλη των Fantastic Four, κάποια στιγμή, να αποβίωσαν, ή έτσι να πιστεύαμε. O Human Torch έπεσε και αυτός θύμα της μοίρας αυτής, αλλά και κάποιων εξωγήινων από μια άλλη διάσταση, και τη θέση του στην ομάδα πήρε τότε, προσωρινά, ο Spider-Man.

Όμως, δεν προλάβαμε να τον κλάψουμε καλά-καλά, να περάσουμε όλα τα στάδια του θρήνου και του πένθους, βρε αδερφέ, και μέσα σε έναν χρόνο, τσουπ, αναστήθηκε το παλικάρι. Άνοιξαν οι Fantastic Four μια πόρτα σε άλλη διάσταση και τον βρήκαν από πίσω. Η επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ είναι πραγματικά κάτι που χαρίζει μια θέση σε αυτή τη δεκάδα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1