Batman Beyond #26

Ο Joker μοιάζει έτοιμος για το μεγάλο φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman Beyond #26

WriterDan JurgensArtistBrett BoothPublisherDC Comics

Ίσως το να ανακαλύπτεις πως ένας χαρακτήρας που νόμιζες πως έχει πεθάνει, τελικά είναι ζωντανός, να μην είναι και η πιο φρέσκια ιδέα, όμως το BATMAN BEYOND #26, την κάνει να λειτουργήσει.

Στο προηγούμενο τεύχος, είχε γίνει σταδιακά η αποκάλυψη πως, τελικά, ο Joker δεν έχει πεθάνει. Αντιθέτως, επέστρεψε στη Gotham για να σπείρει και πάλι το χάος. Το 2ο μέρος του “The Final Joke” κλιμακώνει αυτή την αποκάλυψη, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Joker πυροβολεί και πάλι την Barbara Gordon, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη, καθώς γίνεται αναφορά στο THE KILLING JOKE, και στη συνέχεια οι δυο τους μονομαχούν. Ο Joker, κλασικά, αποδεικνύεται ευφυέστερος και δραπετεύει.

Τότε είναι που πραγματικά ο ψυχοπαθής κλόουν σε κάνει να ανατριχιάσεις. Ενόσω ο Batman με τον νέο Robin προσπαθούν να σώσουν τους ανθρώπους από την έκρηξη που προκάλεσε ο Joker, εκείνος μαθαίνει την ύπαρξη του νέου boy wonder και ενθουσιάζεται. Καθώς οι υπόλοιποι ενημερώνονται για τα καθέκαστα, ενώ ο Bruce βάζει τα κομμάτια του παζλ σε μια σειρά, ο Joker είναι έτοιμος για φινάλε. Κοιτάζει τον λοστό με τον οποίο σκότωσε τον Jason Todd και, όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι η ώρα για το sequel.