Action Comics #1005

Μια φοβερή αποκάλυψη. Not!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #1005

WriterBrian Michael BendisArtistRyan SookPublisherDC Comics

Το “Invisible Mafia” storyline συνεχίζεται και σε αυτό το τεύχος έχουμε την αποκάλυψη της ταυτότητας του Red Cloud, που πραγματικά δεν εξέπληξε κανέναν και απλά περιμέναμε το πότε θα γίνει, καθώς και την εμφάνιση του – πάντα αγαπημένου – Question. Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας το περνάμε με τον Clark και όχι τον Superman, κάτι που γενικά μου αρέσει, αλλά δεν είναι και το φόρτε του Bendis. Επίσης, μεγάλο μέρος αφιερώνεται στον υπόκοσμο της Metropolis, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το μεγάλο φόρτε του Bendis.

Το σχέδιο του Ryan Sook έχει αποκομίσει πολλά εγκωμιαστικά σχόλια, αλλά, προσωπικά, δεν τρελαίνομαι και νομίζω ότι δεν πολυταιριάζει σε ένα Superman comic. Αν έβλεπα μια σελίδα του συγκεκριμένου τεύχους (χωρίς την παρουσία του Superman), θα μου έκανε περισσότερο για κάποιον τίτλο στο στιλ GOTHAM CENTRAL (προς υπεράσπισή του, το τεύχος ασχολείται πολύ με τις σχέσεις του υποκόσμου). Αλλά γούστα είναι αυτά.

Συνολικά, τίποτα δε φαίνεται να αλλάζει στο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει το ACTION COMICS υπό τον Bendis. (Ναι, φυσικά, αυτό είναι κακό.)