Previews Picks

December 2018

Λίγο πριν μπούμε για τα καλά στο “Holiday Season”, το Comicdom.gr παραμένει πιστό στην αποστολή του να σας φέρνει κάθε μήνα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα comics που θα κυκλοφορήσουν σε δύο μήνες. Αυτή τη φορά, οι συντάκτες που αναλαμβάνουν να σας πληροφορήσουν για το περιεχόμενο του τρέχοντος καταλόγου της Diamond, είναι ο Παναγιώτης Σενούντας και ο Σόλωνας Παπαγεωργίου…

Blue Pages

Το 2019 δεν έχει μπει ακόμα και ήδη μας έχει υποσχεθεί πολλά. Οι νέες σειρές και ιστορίες που αναμένονται να ξεκινήσουν είναι αρκετές και τα επικίνδυνα ταξίδια των ηρώων που έχουμε όλοι αγαπήσει, ακόμη περισσότερα. Ήρωες που πέθαναν και επιστρέφουν, γερασμένοι χαρακτήρες, επισκέψεις από το μέλλον και δεκάδες άλλες τρελές ιδέες, έρχονται για να κάνουν το νέο έτος συναρπαστικό και γεμάτο δράση.

Avengers: No Road Home #1 (of 5)

$4.99 page M12 Marvel Comics

Και μόνο το όνομα του Mark Waid είναι αρκετό για να θεωρηθεί ενδιαφέρον το εν λόγω εγχείρημα. Όμως, πέρα από αυτό, η ιστορία που υπόσχεται το NO ROAD HOME, δείχνει να έχει κάτι το διαφορετικό.

Σκοτάδι απλώνεται σε ολόκληρο το σύμπαν και οι επτά εναπομείναντες Εκδικητές, αλλά και μια νέα προσθήκη, αναλαμβάνουν να φέρουν πίσω το φως. Όμως, η απειλή που αντιμετωπίζουν, έχει νικήσει ακόμη και θεούς, καθιστώντας τα πράγματα λίγο δύσκολα…

Daredevil #1

$4.99 page M18 Marvel Comics

Μπορεί ο Daredevil να έφαγε πόρτα από το Netflix, όμως το νέο έτος αναμένεται να του δώσει μια φρέσκια πνοή. Έτσι, τον Φεβρουάριο, θα γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά του διαβόλου του Hell’s Kitchen.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε πως είναι ατρόμητος, όμως στο νέο story, με τίτλο “Known Fear”, φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει. Μετά τον θάνατο του, η Marvel μας υπόσχεται αρκετές αλλαγές και πράγματα που δεν έχουμε ξανά δει από εκείνον.

Wolverine: Infinity Watch #1 (of 5)

$3.99 page M27 Marvel Comics

Ο Wolverine ήταν να μην επιστρέψει από τον τάφο. Έκτοτε είναι γεμάτος μυστήρια. Όχι ότι ήταν και ποτέ ο πιο ξεκάθαρος χαρακτήρας, αλλά τώρα έχει πάει σε κοσμικό επίπεδο.

Το INFINITY WATCH μας προκαλεί, υποσχόμενο πως θα μας δώσει την απάντηση στο πώς έπεσε ένα infinity stone στα χέρια του Logan. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τον αναστημένο Wolverine, σε μια διαγαλαξιακή περιπέτεια.

Old Man Quill #1 (of 12)

$3.99 page M28 Marvel Comics

Ναι, ξέρω, σαν πολλοί ηλικιωμένοι έχουν μαζευτεί πλέον στο χώρο των superheroes. Όμως, αν και το concept “old someone”, φαντάζει ήδη κουρασμένο, στην περίπτωση του Star-Lord φαίνεται να έχει κάποιο ενδιαφέρον.

Γερασμένος, έχοντας εγκαταλείψει την υπερηρωική του ταυτότητα, ο Peter Quill περνάει μια υπαρξιακή κρίση. Όμως, οι παλαίμαχοι Φύλακες του Γαλαξία, του κάνουν πρόταση για μια τελευταία αποστολή. Έτσι ξεκινάει η, ίσως, ύστατη περιπέτεια του Star-Lord.

Hulkverines #1 (of 3)

$4.99 page M38 Marvel Comics

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις, που το concept είναι τόσο παράξενο, που δεν ξέρεις αν πρέπει να προσπεράσεις ή να ενδιαφερθείς. Από περιέργεια και μόνο, θα επιλέξω να ενδιαφερθώ, καθώς δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν Hulk με νύχια Αδαμάντιου.

Φυσικά και υπόσχονται μια επική σύγκρουση, καθώς το weapon H, δηλαδή ο Hulk με τα νύχια του Wolverine, θα πολεμήσει τον Hulk και τον Wolverine. Μπέρδεμα ή πονοκέφαλος; Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι τίποτε από τα δυο.

The Amazing Spider-Man #16

$3.99 page M55 Marvel Comics

Ο Nick Spencer έχει τα συγγραφικά ηνία του νέου αυτού story και μας υπόσχεται το μεγαλύτερο arc για τον άνθρωπο αράχνη, το 2019. Το τεύχος αυτό λειτουργεί σαν πρόλογος, για το “Hunted”, που ουσιαστικά αποτελεί την μεγάλη επιστροφή του Kraven the Hunter.

Φαίνεται πως, αυτή τη φορά, το κυνήγι θα ανεβάσει το ρίσκο. Πολλές υποσχέσεις και μεγάλο το hype που χτίζεται.

Uncanny X-Men: Winter’s End #1

$4.99 page M76 Marvel Comics

Όταν ένας άλλος, μεγαλύτερος Bobby Drake, έρθει από το μέλλον για να προειδοποιήσει όλους τους X-Men, αλλά και τον ίδιο τον Iceman, πως πρέπει να παραδώσουν την superhero ταυτότητα τους, όλα θα αλλάξουν. Κυρίως θα αλλάξουν για τον Bobby, που από επιπόλαιος ατακαδόρος, θα μετατραπεί σε σοβαρό ενήλικα, έτσι ξαφνικά.

Ίσως, κάπως έτσι, έρθει το τέλος του χειμώνα…

Adventures Of The Super Sons #7

$3.99 page DC11 DC Comics

Η συγκεκριμένη επιλογή προέρχεται από την πεποίθηση πως αυτή η ιστορία ίσως αλλάξει την γνώμη που έχω για το όλο concept με τους super γιούς. Αιχμάλωτοι σε μια φυλακή, από την οποία δεν ξέρουν πώς να ξεφύγουν και πάνω από όλα, έρχονται αντιμέτωποι με την πιο μικρή και διαβολική εκδοχή του Green Lantern. Αλλά δεν σταματάει εκεί, καθώς, παράλληλα, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και με τον Joker Jr.

Ίσως η ιδέα του μικρού Joker να φαντάζει αστεία, ή αμφιλεγόμενη, όμως αν το διαχειριστούν σωστά, θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον story. Όλα στηρίζονται στο πως θα διαχειριστούν οι δημιουργοί τη σύγκρουση αυτών των χαρακτήρων.

Harley Quinn #58

$3.99 page DC33 DC Comics

Δύο τα entries της Harley Quinn στη λίστα, και ίσως αυτό να αξίζει λίγο περισσότερο από το επόμενο. Όταν η Harley εμπλακεί σε ένα έγκλημα που δεν διέπραξε (παράξενο), ζητάει βοήθεια από τον Σκοτεινό Ιππότη. Έτσι, οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι για να αποδείξουν την αθωότητα της, όμως το κρίσιμο ερώτημα, είναι πώς θα καταφέρουν να συνυπάρξουν.

Ένα ερώτημα που, αν απαντηθεί σωστά, ίσως μας δώσει μια κλασική ιστορία όχι μόνο για την Harley Quinn, αλλά και για τον Dark Knight.

Old Lady Harley #5

$3.99 page DC34 DC Comics

Η ιδέα γερασμένων κλασικών και αγαπημένων χαρακτήρων, πιθανότατα έχει αρχίσει ήδη να κουράζει. Αυτό φαίνεται ακόμη περισσότερο στην Harley Quinn, καθώς η πορεία της σειράς της, δείχνει να μην έχει λόγο ύπαρξης. Όμως, παρ’ όλα αυτά, το γεγονός πως η γηραιά και κουρασμένη πλέον Harley, ανακαλύπτει ότι ο Joker είναι ακόμα ζωντανός, είναι ενδιαφέρον.

Ίσως είναι η ευκαιρία για να μας δώσει η σειρά μια ιστορία με ουσία και συναίσθημα, που θα δικαιολογεί το γιατί έπρεπε να δούμε τις προχωρημένες μέρες της Harley.

Green Pages

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι παραγγελίες για δώρα έχουν αρχίσει και εγώ καλούμαι να γράψω για τα λιγότερο mainstream comics που θα κυκλοφορήσουν σε δύο μήνες, όταν θα έχετε ήδη ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος από το μυστικό απόθεμα που κρύβετε κάτω από το στρώμα σας, σε DOOMSDAY CLOCK, HEROES IN CRISIS και WALKING DEAD.

Θα καταφέρω, άραγε, να σας πείσω να κρατήσετε κάτι και για αυτά τα λιγότερο γνωστά (πιθανά) διαμαντάκια;

Stronghold #1

$3.99 page 232 PublisherAfterShock Comics

Για τους περισσότερους από εμάς, η Γη είναι σφαιρική, για κάποιους άλλους είναι επίπεδη, αλλά, σύμφωνα με το STRONGHOLD, η Γη είναι μια φυλακή ειδικά κατασκευασμένη για να περιορίζει ένα εξωγήινο ον με απύθμενη δύναμη.

Οι Phil Hester και Ryan Kelly έχουν κάνει κάποιες γνωστές δουλειές μέσα στα χρόνια. Εκ πρώτης όψεως, δεν ξέρω αν το παρόν comic θα είναι από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματά τους, μοιάζει, όμως, αρκετά υποσχόμενο.

Oberon #1

$3.99 page 235 PublisherAfterShock Comics

Σειρά φαντασίας, η οποία, όπως φαίνεται, θα επιλέξει ως πρωταγωνιστή έναν αντι-ήρωα, στο ταξίδι του να εκδικηθεί όσους τον αδίκησαν και να πάρει πίσω ό,τι θεωρεί δικαιωματικά δικό του.

Κάτι με τραβάει προς το συγκεκριμένο comic… Μπορεί να είναι το γεγονός ότι το “ταξίδι προς την εξιλέωση”, που υποθέτω ότι θα δούμε εδώ, είναι ενδιαφέρον ως concept… Μπορεί να είναι και το εξώφυλλο από τον Milos Slavkovic, που είναι πανέμορφο.

Archie 1941 #5 (of 5)

$3.99 page 256 PublisherArchie Comics

Ναι, λοιπόν! Ο Archie στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Έχει λύσει μυστήρια, έχει πολεμήσει φαντάσματα, έχει σειρά στο Netflix, αλλά και δικό του virtual συγκρότημα (που έχει βγάλει και διαχρονικά hits, παρακαλώ πολύ) – εδώ θα κολλήσουμε;

Το πέμπτο τεύχος, που είναι το φινάλε αυτής της (δυστυχώς, αρκετά χλιαρής μέχρι τώρα) σειράς, από το γνωστό συγγραφικό δίδυμο των Mark Waid και Brian Augustyn, έρχεται σύντομα στα ράφια των γειτονικών μας κομιξάδικων και μας υπόσχεται ένα δυναμικό και συγκινητικό τέλος.

Θα το αγοράσω; Όλα θα κριθούν από το τέταρτο τεύχος, το οποίο κυκλοφορεί τον Ιανουάριο.

Nobody Is In Control #1

$3.99 page 268 PublisherBlack Mask Studios

Μια μέρα, ο Richard θα δει έναν μυστηριώδη ξένο στην αυλή του και θα τον ακολουθήσει στην καρδιά του δάσους, μέχρι που θα καταλάβει ότι κάτι πάει πολύ στραβά.

Σύνοψη πλοκής: Λιτή, αλλά ενδιαφέρουσα. Εξώφυλλο: Λιτό κι αυτό, αλλά βγάζει κάτι το ωραίο. Θα το αγοράσω; Σίγουρα δεν είναι στις προτεραιότητές μου, αλλά ενδεχομένως να του δώσω μια ευκαιρία.

The Spine Chillers Vol. 1 TP

$14.99 page 336 PublisherRenegade Arts Entertainment

Συλλογή από webcomic του Ben Clark, ο οποίος “μαγειρεύει” τις ιστορίες των H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Ambrose Bierce και Arthur Conan Doyle, βάζοντάς τους να συγκατοικούν και να καυγαδίζουν για το ποιος είναι ο καλύτερος συγγραφέας.

Το SPINE CHILLERS, με το ασυνήθιστο θέμα με το οποίο καταπιάνεται, τραβάει το μάτι, ενώ ξεφυλλίζεις τον κατάλογο. Ο δημιουργός του είναι εντελώς άγνωστος, οπότε δεν μπορώ να είμαι και πολύ βέβαιος για τις ικανότητές του. Ίσως, λοιπόν, αυτό το μικρό volume να αποτελέσει την πρώτη μου γνωριμία μαζί του.

Evil Inc.: Under New Management

$24.99 page 353 PublisherToonhound Studios

Το EVIL INC. του Brad Guigar ήταν μια σειρά από web strips που έθετε στο επίκεντρό της μια εταιρία από super-villains. Με πρωταγωνιστές μια πληθώρα χαρακτήρων, που σατιρίζουν τους ήρωες της DC και της Marvel, το webcomic σημείωσε μια κάποια επιτυχία, και τώρα επιστρέφει, rebootαρισμένο, σε μορφή graphic novel.

Με την ποπ κουλτούρα να μας βομβαρδίζει ανελέητα, με ταινίες, σειρές, comics και βιβλία με superheroes, θα καταφέρει άραγε το νέο EVIL INC. να κάνει την διαφορά; Με την αρχική σειρά του Guigar να είναι λίγο “hit or miss”, όσον αφορά στο επίπεδο της σάτιράς της, οι πιθανότητες μάλλον είναι… 50-50.

Incursion #1

$3.99 page 356 PublisherValiant

Αποτελούμενο από τέσσερα τεύχη στο σύνολό του, με το πρώτο να κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2019, το INCURSION μας υπόσχεται πολλές επικές κόντρες μεταξύ ανθρώπων και τεράτων, με τον Doug Braithwaite (UNIVERSE X, PARADISE X, JUSTICE) να αναλαμβάνει το εικαστικό κομμάτι.

Σπαθιά, ιππότες, μάγοι και πλάσματα από άλλο κόσμο. Όλα αυτά μας υπόσχεται το νέο limited series της Valiant, αλλά προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι με έχει κερδίσει, ούτε από την περιγραφή της πλοκής, ούτε από τα δείγματα των σελίδων που παρατίθενται στον κατάλογο. Ίσως, βέβαια, να αξίζει τα 4 ευρώ, ιδιαίτερα από το πορτοφόλι των fans της επικής φαντασίας…

The Forgotten Queen #1

$3.99 page 358 PublisherValiant

Κλείνουμε τη λίστα μας με ένα ακόμη τευχάκι της Valiant. Πάλι έχουμε σπαθιά, πάλι έχουμε τέσσερα τεύχη, πάλι έχουμε αρχαίο κακό το οποίο ξυπνάει. Αυτή τη φορά, όμως, αντί για πρωταγωνιστή, υπάρχει πρωταγωνίστρια, μια μάγισσα η οποία συνοδεύει τις στρατιές των Μογγόλων της αρχαιότητας, στην αποστολή τους να επεκτείνουν τα σύνορα της αυτοκρατορίας τους.

Ωραίο κεντρικό concept, ωραίο εξώφυλλο και ωραίο art μέσα στο τεύχος. Στο σύνολό του, δεν φαίνεται καθόλου άσχημη επιλογή.