Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated
99

Sex Criminals

2013-2018WriterMatt FractionArtistChip ZdarskyImage Comics

Το πιο εγκληματικό στοιχείο του πρωτότυπου αυτού comic είναι η γραφή του Matt Fraction.

Επιτέλους ας βγει κάποιος να τα πει! Η σειρά που ανακηρύχθηκε από το TIME ως “το καλύτερο comic του 2013” και που κέρδισε βραβείο Eisner στην κατηγορία “Καλύτερο Νέο Comic”, το 2014, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια έξυπνη ιδέα, σερβιρισμένη με εξυπνακίστικους διαλόγους, πασπαλισμένους με την πιο hipster γραφή που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Το concept εστιάζει στους δύο πρωταγωνιστές, που μοιράζονται την ικανότητα να παγώνουν τον χρόνο κάθε φορά που φτάνουν σε οργασμό και κάποια στιγμή αποφασίζουν να ληστέψουν μια τράπεζα. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ανόητα και μπερδεμένα, ενώ το storytelling αντικαθίσταται από πέη, βυζιά και διάφορες εξυπνάδες, που προσπαθούν μανιωδώς να αποδείξουν πόσο “προχωρημένο” και χωρίς ταμπού είναι το comic που κρατάτε στα χέρια σας. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πρέπει και όλοι οι χαρακτήρες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σ’ ένα ατέρμονο διαγωνισμό της πιο έξυπνης ατάκας, λες και αν ξαφνικά μιλήσουν όπως μιλάνε όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στον πραγματικό κόσμο, θα εκραγεί το κεφάλι τους.

Το SEX CRIMINALS σύντομα θα γίνει και σειρά για να το “απολαύσουμε” και στη μικρή οθόνη, ενώ, φαντάζομαι, ότι θα φιγουράρει ψηλά του χρόνου στις λίστες με τα καλύτερα comics της δεκαετίας που τελειώνει. Σίγουρα δεν πρόκειται για το χειρότερο comic εκεί έξω, αλλά απέχει τρομαχτικά από το status που διατηρεί μεταξύ πολλών αναγνωστών και κριτικών και γι’ αυτό σαφώς και του αξίζει μια θέση στο φετινό μας Top 100.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91