Top 100 Overrated Comics

100-91: Three’s Overrated
97

Daredevil (Bendis/Maleev)

2001-2006WriterBrian Michael BendisArtistAlex MaleevMarvel Comics

Στην καλύτερη περίπτωση, το run του καθ’ όλα εκνευριστικού (προσφάτως ακόμη περισσότερο, αφού πλέον μαγαρίζει τον αγαπημένο μου υπερήρωα) Brian Michael Bendis, είναι ένα συμπαθητικό comic, που διαβάζεται αρκετά ευχάριστα στο μεγαλύτερο μέρος του, αν μπορέσεις, φυσικά, να ξεπεράσεις κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτό αποτελούν αναμασήματα παλαιότερων concepts, συνήθως από πολύ καλύτερους συγγραφείς. Ή ότι το storytelling είναι τρομερά decompressed, σε βαθμό που να πιστεύεις πως ένας “στιβαρός” συγγραφέας θα μπορούσε αυτά τα 50something τεύχη να τα συμμαζέψει σε 20.

Επίσης, ότι οι διάλογοι είναι εξοργιστικά Bendisικοί, με όλους τους άντρες να μιλάνε, πάνω-κάτω, σαν τον Luke Cage και τις γυναίκες σαν την Jessica Jones. Για να μην αναφερθώ στο πολυτραγουδισμένο artwork του Alex Maleev, το οποίο έχει, μεν, ένα ενδιαφέρον ύφος και ωραία neo-noir αισθητική, αλλά παράλληλα είναι υπερβολικά σκοτεινό, ανά στιγμές, σε βαθμό που να μην μπορείς να παρακολουθήσεις τα τεκταινόμενα, πράγμα που ενισχύεται από τις περιορισμένες δυνατότητες του καλλιτέχνη σε layout και panel flow (comic art is not just about the pretty pictures, people!)

Κατά συνέπεια, αν είσαι 15-16 ετών και δεν έχεις διαβάσει πολύ DAREDEVIL (ή comics, γενικώς) στη ζωή σου, είναι λογικό να ενθουσιαστείς με το run των Bendis/Maleev. Για όλους τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει δικαιολογία!

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91