Top 100 Overrated Comics

90-81: The Overrated Diaries
85

Kingdom Come

1996WriterMark WaidArtistAlex RossDC Comics

Όταν το DARK KNIGHT RETURNS συνάντησε το WATCHMEN και… χώρισαν οι δρόμοι τους. Όσο καλό και να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι το KINGDOM COME, όλοι ξέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο καλό όσο τα comics που θέλει να αντιγράψει.

Και όμως, όταν είχε κυκλοφορήσει, μέχρι και εγώ που ήμουν φανατική με τη Marvel τότε, το είχα ακούσει να αναφέρεται ως το ανατρεπτικότερο comic όλων των εποχών! Μου πήρε πολλά χρόνια και μία μακρά πορεία προς την ενηλικίωση, για να διαχωρίσω το ανατρεπτικό comic από ένα που χρησιμοποιεί το shock value σαν καραμέλα.

Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη με το KINGDOM COME. Καθόταν στο σπιτάκι του ο Mark Waid και αναρωτήθηκε τί θα συνέβαινε αν έπαιρνε τους αγαπημένους χαρακτήρες της DC και τους έβαζε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που τους έχουμε συνηθίσει να κάνουν. Πώς θα ήταν αν ο Superman σκότωνε, για παράδειγμα; Και αν ο Shazam, από αισιόδοξο παλικαράκι, ήταν ένα ψυχωσικό άτομο με φουλ επιθετική συμπεριφορά; Για να μην μιλήσω για την Wonder Woman. Στην DC τους φάνηκε καλή ιδέα και επιστράτευσαν τον Alex Ross να κάνει το σχέδιο φωτορεαλιστικό, ώστε το όλο εγχείρημα να γίνει πιο σκληρό και να μας χώσουν το μήνυμα “έτσι είναι ο σκληρός κόσμος” στο λαιμό.

Ήξεραν καλά πώς όλο αυτό θα το καταπίναμε αμάσητο. Και δικαιώθηκαν.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81