Top 100 Overrated Comics

90-81: The Overrated Diaries
84

Young Avengers (Kieron Gillen)

2013-2015WriterKieron GillenArtistJamie McKelvieMarvel Comics

Το YOUNG AVENGERS θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο teen superhero story των τελευταίων χρόνων. Κακώς. Είναι στην καλύτερη ένα μέτριο comic που όμως έφαγε “σπρώξιμο” από την Marvel, καθώς έπρεπε να βρεθεί ένας τίτλος που θα “κουβαλήσει” την καμπάνια Marvel NOW!. Αν δεν υπήρχε αυτό, τότε κανείς δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να το αξιολογήσει.

Πέρα από το εμφανές “σπρώξιμο”, υπάρχει και κάτι ακόμα που οδήγησε το συγκεκριμένο run στο να αποκτήσει, άσκοπα, σχεδόν συνολικά θετικές κριτικές. Ήρθε σε μια εποχή που η Marvel βρισκόταν στα ντουζένια της, όσον αφορά τα teen superhero storylines, με ένα εξαιρετικό και υποτιμημένο RUNAWAYS και ένα επίσης πολύ δυνατό NEW WARRIORS, οπότε ήταν σχετικά εύκολο για ένα overhyped comic, να καβαλήσει το κύμα που σήκωσαν τα υπόλοιπα έργα.

Το βασικό πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο πως πρόκειται για ένα μέτριο έως κακό comic, με μια υπερβολικά βαρετή και απλή πλοκή (lol, για όλα φταίει το Multiverse), ούτε για το ότι χρησιμοποιεί token μη-ετεροκανονικούς χαρακτήρες για να ικανοποιήσει το δήθεν εναλλακτικό κοινό της Marvel. Το πρόβλημα είναι πως παρουσιάζεται ως ένα από τα πιο ποιοτικά comics της Marvel (της τελευταίας 10ετίας τουλάχιστον), ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε καινοτόμο, ούτε και ενδιαφέρον.

Είναι κακό και βαρετό. Πολύ χειρότερο από αντίστοιχα έργα (NEW X-MEN, RUNAWAYS, NEW WARRIORS), τα οποία δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους άξιζε, επειδή επισκιάστηκαν από το YOUNG AVENGERS.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81