Top 100 Overrated Comics

80-71: Overrated… With Children
77

Fullmetal Alchemist

Όσο είναι το FROZEN η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, άλλο τόσο λογικό είναι να τοποθετήσει κανείς το FULLMETAL ALCHEMIST στην κορυφή των manga.

Και ακούω κάποιους να φωνάζουν: “Ναι είναι στα κορυφαία! Γιατί μιλάει για την αδελφική αγάπη, έχει εξαιρετικές σκηνές δράσης και είναι το πρώτο έργο που πολλοί είδαν ολόκληρο και αγάπησαν το Μέσο”. Σας ακούω… αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μιλάτε για το FULLMETAL ALCHEMIST ή το FROZEN.

Για να είμαι δίκαιος, το FULLMETAL ALCHEMIST είναι (όπως είπε και ένας από τους κορυφαίους γνώστες των manga, ο Jason Thompson) μια από τις πιο κλασικές shonen σειρές των 00s. Και η επιτυχία του δεν είναι καθόλου τυχαία. Η ταλαντούχα δημιουργός του ξέρει να σχεδιάζει σκηνές δράσης όσο ελάχιστοι στον κόσμο. Σε αυτό έχουν βασιστεί δυο πολύ επιτυχημένες σειρές anime και αποτελεί πολύ συχνά μια εξαιρετική πρώτη επαφή με τον κόσμο των anime (αρχικά) και των manga (έπειτα).

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δημιουργεί και ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο και μια έντονη νοσταλγία. Αν κανείς πρωτοανακαλύψει τα manga μέσα από το FULLMETAL ALCHEMIST, μπορεί να θεωρήσει (χωρίς αυτό να είναι ακριβές) πολλά πράγματα πρωτοποριακά. Δεν έχει κανείς την υποχρέωση να γνωρίζει όλα τα shonen, ή να μην έχει ένα soft spot για το πρώτο manga (ή, συνηθέστερα, anime) που τον κέρδισε. Αλλά από εκεί, μέχρι να συγκαταλέγουμε αυτή τη συμπαθή και αξιόλογη σειρά στα κορυφαία manga, απέχουμε πάρα πολύ.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71