Top 100 Overrated Comics

80-71: Overrated… With Children
76

American Vampire

WritersScott Snyder, Stephen KingArtistRafael AlbuquerqueDC Comics (Vertigo)

O Stephen King είναι πολυγραφότατος. Και ο Scott Snyder το ίδιο. Εμείς τι φταίμε;

Το AMERICAN VAMPIRE είχε προκαλέσει ντελίρια, λιποθυμίες, απειράριθμες fans και όλα τα σχετικά. Μάλλον θα είναι τα ίδια άτομα που λατρεύουν το TWILIGHT, ως αφηγηματικό φαινόμενο που διεγείρει όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων μονομιάς.

Ας περάσουμε, όμως, στο δια ταύτα. Το AMERICAN VAMPIRE μπορείτε άνετα να το φανταστείτε ως μία ατυχή διασταύρωση WESTWORLD με TRUE BLOOD και όλα αυτά με τη γνωστή αφηγηματική δεινότητα του Βασιλέα Στεφάνου, η οποία αποσκοπεί στην εξοντωτική και λεπτομερή, για να μην πούμε μακροσκελή, αφήγηση, προκειμένου να φθάσει τον αναγνώστη σε σημείο πλήρους απώλειας των αισθήσεων και εκεί να πετάξει μία τζούρα θρίλερ, για να παραμείνει σε εγρήγορση.

Αυτή η μετριότητα κατόρθωσε να κρατήσει δεκάδες τεύχη, να αποσπάσει επαίνους και να βγάλει και δύο spin-off τίτλους. Το σχέδιο είναι εξίσου μέτριο και, όσο και αν προσπαθεί να ακολουθήσει τη δυναμική οδό, που επεσήμανε σε πρόσφατη δημοσίευσή του ο Doug Paszkiewicz, προσπαθεί σε κάθε panel να προκαλέσει με random τερατόμορφες πρακτικές, που καταλήγουν, εν τέλει, να προκαλούν βαρεμάρα στον αναγνώστη.

Γιατί ακόμη και τα τέρατα δικαιούνται να έχουν καλό characterization, αλλιώς είναι απλό cannon fodder. Ήξερε τι έκανε ο Boris Karloff…

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71