Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
61

Batman: The Long Halloween

1996-1997WriterJeph LoebArtistTim SaleDC Comics

Ένα έξυπνο gimmick, που θα μπορούσε να δικαιολογεί τη φήμη του BATMAN: THE LONG HALLOWEEN ως μία από τις καλύτερες ιστορίες Batman, αν δεν καταντούσε τόσο κουραστικό ως το τέλος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αναγνώστες και δημοσιογράφοι κατατάσσουν το THE LONG HALLOWEEN στις κορυφαίες ιστορίες του Batman. Ο Jeph Loeb κατάφερε να σκιαγραφήσει καθέναν από τους πολλούς βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας του, και το σχέδιο του Tim Sale στα 13 τεύχη της σειράς θεωρείται πλέον (και δικαιολογημένα) κλασικό. Ο βασικός λόγος, όμως, που απολαμβάνει τέτοιας μεταχείρισης είναι το gimmick του Holiday Killer, του δολοφόνου που χτυπούσε σε κάθε γιορτή. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε τεύχος περιλάμβανε και ένα διαφορετικό χτύπημα, συνδεδεμένο με τις βασικές γιορτές του μήνα.

Το gimmick αυτό ήταν έξυπνο και εξυπηρέτησε, σε μεγάλο βαθμό, και το εκδοτικό πρόγραμμα της DC, δίνοντας στους αναγνώστες την εντύπωση ότι παρακολουθούν την ιστορία σε πραγματικό χρόνο. Αλλά μέσα στο αυστηρό πλαίσιο της ιστορίας, δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό – σίγουρα όχι σε σημείο που να καθιστά το THE LONG HALLOWEEN μία από τις κορυφαίες ιστορίες του Caped Crusader. Άλλωστε, σύντομα άρχισε να κουράζει. Η ζωή στη Gotham συνεχιζόταν και τις υπόλοιπες ημέρες, πλην των γιορτών, και τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται, με την εμφάνιση πολλών χαρακτήρων, που κλήθηκαν να γεμίσουν τα κενά, ως ύποπτοι, ως ανταγωνιστές, ή ως παράπλευρες απώλειες.

Το BATMAN: THE LONG HALLOWEEN είναι ένα καλό comic και ένα ακόμη καλύτερο Batman comic. Αλλά οι λόγοι που το καθιστούν τέτοιο, δεν είναι αρκετοί για να το καταστήσουν μια κορυφαία… γιορτή του Dark Knight.

 

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61