Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
69

Runaways

2003-2007WriterBrian K. VaughanArtistAdrian AlphonaMarvel Comics

Το τυράκι στη φάκα της Marvel για την έναρξη της νέας χιλιετίας δεν παύει να είναι μπαγιάτικο.

Ο Brian K. Vaughan είναι ο αγαπημένος της βιομηχανίας, σαν πιστός υπηρέτης της. Ευτυχώς, όπως θα καταλάβατε, είναι αγαπημένος και αυτής της λίστας. Αρχές των 00s, λοιπόν, ο Vaughan πρότεινε στη Marvel αυτή τη σειρά, με την οποία αποσκοπούσε, επί της ουσίας, στην προσέλκυση νέων αναγνωστών, κυρίως εφήβων. Πράγματι, το project ήταν άκρως επιτυχημένο, καθώς το όλο στήσιμο της ιστορίας ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφήβων της εποχής. Αναφορές στη σύγχρονη pop κουλτούρα, δράση, χιούμορ, σασπένς, ρομάντζο, αλλά φυσικά και πολλή, μα πολλή επανάσταση απέναντι στους γονείς. Ο,τι ήθελε ένας έφηβος για να ταυτιστεί με μια νέα σειρά, το super-hero genre, αλλά και τα comics, σε μια εποχή που τα online games κέρδιζαν τη μάχη σε αυτές τις ηλικιες.

Και αφού, λοιπόν, με το RUNAWAYS, η Marvel άνοιγε και πάλι, με μεγάλη επιτυχία, λογαριασμό με τη νεολαία, έφτασε η ώρα της αναγνώρισης. Μέχρι το 2007, η σειρά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τρία βραβεία, προτάσεις για άλλα τόσα, ενώ εντάχθηκε σχεδόν σε κάθε λίστα με τα καλύτερα αναγνώσματα. H εμπορική επιτυχία συνοδεύτηκε και με τηλεοπτική μεταφορά του comic.

Στην πραγματικότητα, το RUNAWAYS είναι μια εκσυγχρονισμένη αναπαραγωγή μοντέλων του παρελθόντος, με πολύ καλό στήσιμο και παρουσίαση. Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο. Το μέγεθος της φούσκας γνώριζε και ο ίδιος ο Vaughan, και για τον λόγο αυτόν, είχε αρχικά προτείνει μόνο 6 τεύχη. Αντιλαμβανόμενο το δημιουργικό δίδυμο ότι ο τίτλος είχε αγγίξει το ταβάνι του, αποχώρησε το 2007.

Αντικειμενικά, λοιπόν, ένα comic μέσης αξίας νοείται, μέχρι και σήμερα, ως αριστούργημα, επειδή πέτυχε εμπορικά και αγαπήθηκε από το διαμορφούμενο, τότε, αναγνωστικό κοινό.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61