Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
67

Punisher (Garth Ennis)

2000-2007WriterGarth EnnisArtistsSteve Dillon, Darick Robertson, Tom Mandrake, Cam Kennedy, John McCrea, Lewis Larosa, Leandro Fernandez, Doug BraithwaiteMarvel Comics

Το PUNISHER του Garth Ennis, χαρακτηρίστηκε η μεγάλη επιστροφή του αντι-ήρωα, όμως η ποιότητα έφυγε πιο γρήγορα και από το ανθρακικό σε μπουκάλι αναψυκτικού που είχε ξεχαστεί ανοιχτό!

Δεν λέω, το πρώτο maxi series των δώδεκα τευχών, σε σχέδιο Steve Dillon, ήταν αξιοπρεπέστατο, αν και όχι κάτι συγκλονιστικό, αλλά η συνέχεια στην ongoing σειρά, ήταν απογοητευτικότατη. Ο Ennis, για ακόμη μια φορά, έπεσε θύμα των χαρακτηριστικών στοιχείων της γραφής του, αυτό το μίγμα υπερβολικής βίας, εφηβικής καφρίλας και έπαρσης. Ειδικά αυτή η έπαρση, τουλάχιστον όπως την εντοπίζω εγώ, που τον κάνει να θεωρεί ότι η σάτιρά του απέναντι στα superhero comics έχει κάποια αξία. Καλοδεχούμενη η σάτιρα, όταν γίνεται από πιο εκλεπτυσμένους συγγραφείς και όχι από ανθρώπους με χιούμορ κολλημένο σε γυμνασιακό επίπεδο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το PUNISHER MAX πήρε μια ώριμη στροφή (προτιμώ να τη λέω βαρετή), με εμμονική προσήλωση σε ιστορίες 6 τευχών, αυτά που κάνουν ωραία trade paperbacks. Βραβείο αξίζει σε όσους καταφέρουν να ολοκληρώσουν μια από αυτές, δίχως να αναθεωρήσουν πράγματα και καταστάσεις στη ζωή τους!

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61