Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
63

Preacher

1995-2000WriterGarth EnnisArtistSteve DillonDC Comics (Vertigo)

Το PREACHER αγαπήθηκε όταν κυκλοφόρησε, όμως, σχεδόν δυο δεκαετίες μετά, μπορεί να παραμένει διασκεδαστικό, αλλά οι αδυναμίες του δεν κρύβονται!

Θα μπορούσα εύκολα να κάνω ένα copy/paste από όσα είχα γράψει μερικές θέσεις προηγουμένως για το PUNISHER του Ennis, αλλά αυτό θα ήταν άδικο. Όχι για το comic το ίδιο, αλλά για εσάς, τους αναγνώστες μας. Τέλος πάντων, το PREACHER είναι ο τίτλος που έφτιαξε την καριέρα του Ιρλανδού συγγραφέα, προσδίδοντας στο όνομά του όλα τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, η γραφή του ξέφυγε από τον έλεγχο, ενισχύοντας όλα αυτά τα στοιχεία που αντιπαθώ σε αυτή: Ματσό, αδιαμφισβήτητα cool ήρωες, φτηνό χιούμορ, πολλές φορές κακοπροαίρετο, και ένας ολοφάνερος έρωτας για τα πολιτισμικά προϊόντα μιας χώρας, δίχως κάποια άμεση εμπειρική βάση.

Αλλά το πιο ενοχλητικό, είναι ο αδιαπραγμάτευτος ειρωνικός τόνος που πολλές φορές χρησιμοποιεί, με έναν αέρα υπεροχής, που μου επιτρέπει να χαρακτηρίσω τον Ennis, ως edgelord, χρόνια πριν ο όρος αυτός εμφανιστεί. Είναι ένα μικρό κατόρθωμα, το ότι ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61