Top 100 Overrated Comics

60-51: Overrated By The Bell
58

The Infinity Gauntlet

1991WriterJim StarlinArtistGeorge PerezMarvel Comics

Μια απολαυστική, αλλά λιγότερο γνωστή κοσμική περιπέτεια της Marvel, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη λίστα με τα comics με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2018 και να διαφημίσει τον Thanos ως έναν από τους πιο δημοφιλείς villains των comics. Θα μπορούσε να είναι αστείο, αν δεν είχε προηγηθεί η σαρωτική επιτυχία της ταινίας INFINITY WAR, που εκτόξευσε ξανά τη φήμη του INFINITY GAUNTLET.

Στην πραγματικότητα, το comic είναι αρκετά διασκεδαστικό, με τους Jim Starlin και George Perez να προσφέρουν μια περιπέτεια επικών διαστάσεων, γεμάτη δράση και αγωνία, αλλά τα κλισέ και οι σεναριακές τρύπες δεν λείπουν, ενώ το φινάλε είναι αρκετά προβλέψιμο, για κάποιον που διαβάζει comics. Aυτό που σίγουρα πρέπει να ειπωθεί, είναι ότι ο Thanos, όσο απολαυστικές κι αν είναι οι ατάκες του, υστερεί κατά πολύ σε σχέση με άλλους villains. Αναμφισβήτητα, η εξωφρενικά τεράστια δύναμή του και η σχέση του με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, ιδιαίτερα τον Adam Warlock, προσδίδουν στο comic την απαραίτητη βαρύτητα και συναισθηματικότητα, αλλά δεν είναι αρκετός για να υποστηρίξει μια πραγματικά αριστουργηματική υπερηρωική περιπέτεια, όπως θα έκανε ο Darkseid, από τον οποίο (μάλλον) είναι εμπνευσμένος.

Το κοσμικό κομμάτι της Marvel, όμως, παραμένει εξαιρετικό στα χέρια των δύο σπουδαίων δημιουργών του comic. To artwork καταφέρνει να αποδώσει το αίσθημα του μεγαλείου με τις κοσμικές δυνάμεις να μάχονται εναντίον του Mad Titan. Κρίμα που ο ίδιος ο Thanos δεν είναι, στην πραγματικότητα, τόσο μεγαλειώδης όσο θα έπρεπε.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51