Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
49

Marvel Super Heroes Secret Wars

1984-1985WriterJim ShooterArtistsMike Zeck, Bob LaytonMarvel Comics

Tο SECRET WARS είναι το πρώτο comic event. Αυτή η φράση συνοψίζει όλους τους λόγους για τους όποιους το comic αυτό είναι γνωστό σήμερα και περιλαμβάνει και αρκετούς λόγους για τους οποίους, από κάποιους αναγνώστες, θεωρείται καλό.

Συχνά, αρκετά comic events έχουν θεωρηθεί καλύτερα από ότι είναι στην πραγματικότητα, όταν οι συνέπειές τους για το ευρύτερο χάρτινο σύμπαν είναι σημαντικές. Και το ίδιο συμβαίνει με το SECRET WARS. Όμως, καμία από τις συνέπειες δεν ήταν μακροπρόθεσμη και καμία δεν είχε άμεση σχέση με την πλοκή. Κάτι το ότι ήταν το πρώτο event, κάτι το ότι ο Spider-Man βρήκε στο διάστημα τη Venom στολή/symbiote (όχι το ανάποδο, άσχετοι ταινιοφάγοι), κάτι ο Jim Shooter στο τιμόνι, όλα αυτά συνέδραμαν στην υπερτίμηση του συγκεκριμένου comic.

Η δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια που άφησε το event αυτό, μετά τον Venom, ήταν το γεγονός ότι ο Colossus χώρισε τη Kitty Pryde γιατί γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας εξωγήινης γυναίκας από άλλη διάσταση, η οποία πέθανε κιόλας. Οπότε, αν δεν είσαι η Kitty Pryde, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το comic το βρίσκεις καθοριστικό.

Το comic δεν κυκλοφόρησε για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το να δημιουργηθούν νέες φιγούρες και παιχνίδια για τους χαρακτήρες της εταιρείας. Οπότε, δεν χρειάζεται να του δίνουμε περισσότερη αξία, αφού, έτσι κι αλλιώς, οι λόγοι δημιουργίας του είναι ανάξιοι χαρακτηρισμού.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41