Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
48

Batman (Tom King)

2016-WriterTom KingArtistsDavid Finch, Mikel Janin, Clay Mann, Joëlle Jones, Lee WeeksDC Comics

Ο συγγραφέας των GRAYSON, OMEGA MEN και VISION, αναλαμβάνει τον Batman. Τί μπορεί να πάει στραβά; Απ’ ό,τι φαίνεται, αρκετά.

Έχοντας περάσει για τα καλά τη μέση του run των 100 τευχών που σχεδιάζει ο King, έχουν αναδειχθεί για τα καλά τα θετικά και, κυρίως, τα αρνητικά της γραφής του. Το χαρακτηριστικό κόλπο του King, με τους επαναλαμβανόμενους διαλόγους, εδώ μοιάζει πιο πολύ δήθεν και επιτηδευμένο, με σκοπό να φανεί βαθύ. Όπως και το characterization των χαρακτήρων. Οι εχθροί του Batman, πολλές φορές, έχουν νέες, τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, ενώ όσον αφορά στον ίδιο τον Batman, υπάρχουν μερικές σημαντικές και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές του ήρωα που μου φαίνονται απλά… λάθος, και στην τωρινή φάση της ιστορίας μοιάζει με μια παρωδία του εαυτού του. Σκοτεινός, βασανισμένος και έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί.

Αυτή η κατάσταση προήλθε από την διάλυση του γάμου του με την Catwoman. Ας μη λάβουμε υπόψη το promotion από την DC για το τεύχος #50, όπου θα βλέπαμε την τελετή, ή τα tie-ins που εκδόθηκαν. Η σχέση τους χτιζόταν για το μεγαλύτερο μέρος του run του King και διαλύθηκε ως μέρος του σχεδίου του Bane να καταστρέψει τον Batman. Το οποίο με φέρνει στο επόμενο πρόβλημα του King.

Δεν με πειράζει τόσο το ότι, ουσιαστικά, βλέπουμε ένα εκτεταμένο sequel του Knightfall, αλλά καθώς προσπαθεί τόσο πολύ ο King να μας πετάξει ανατροπή μετά από ανατροπή, το πράγμα κάπου μπερδεύεται υπερβολικά και πλέον δεν βγάζει και πολύ νόημα. Και δεν πρόλαβα καν να μιλήσω για το “The Gift”, στο οποίο ο King ξεκινάει, σαν άλλος συγγραφικός Bane, την σταδιακή καταστροφή του Booster Gold.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41