Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
44

Druuna

1985-2003Writer/ArtistPaolo Eleuteri SerpieriDargaud

Αρκεί μόνο η εξαιρετική ικανότητα στην αναπαράσταση μιας χυμώδους, γεμάτης καμπύλες, γυναίκας, σε σεξουαλικές περιπέτειες, για να θεωρηθεί ισχυρό κριτήριο ποιότητας;

Προφανώς και όχι, αλλιώς το DRUUNA δεν θα βρισκόταν στο συγκεκριμένο TOP 100 και μάλιστα στο δεύτερο μισό του! Ένα από τα πολλά που με απογοητεύουν στο συγκεκριμένο comic, είναι οι προφανείς ικανότητες του Serpieri, όχι μόνο όσον αφορά στον τρόπο που παρουσιάζει την πρωταγωνίστριά του, αλλά στο σύνολο του artwork του. Ικανότητες που σπαταλούνται, διότι ο post-apocalyptic κόσμος που είχε στήσει, παρά τις όποιες κοινωνικές ανησυχίες του, γρήγορα μετατρέπεται απλά σε ένα πεδίο ερωτικών συνευρέσεων της Druuna, καθώς η λογική, αλλά και η πάντα ύψιστης σημασίας συναίνεση, δεν αποτελούν ούτε καν υποσημειώσεις.

Κρίμα, γιατί το DRUUNA θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό comic, αν δεν αναλωνόταν σε προφανείς, εύκολες λύσεις και σχηματικούς χαρακτήρες, με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την αρχική εντύπωση ενός ενδιαφέροντος έργου, αλλά δυστυχώς να καταλήγει λίγο πληκτικό. Εκτός, βέβαια, αν τα δικά σας κριτήρια είναι διαφορετικά!

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41