Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
42

All-Star Superman

2006- 2008WriterGrant MorrisonArtistFrank QuitelyDC Comics

Όλοι το διάβασαν, ε και;! Μία σειρά τριών χρόνων καταφέρνει να τραβήξει αναγνώστες, κριτικούς, βραβεία και μία animated σειρά στη τηλεόραση. Μαζί με τα παραπάνω, μπαίνει στις δεκάδες και πεντάδες άπειρων λιστών, οπότε νομίζω με την αξία του βρίσκεται στην παρούσα λίστα.

Λοιπόν, πηγαίνοντας στο ρεζουμέ, ο Morrison παίρνει 70 χρόνια Ιστορία του Superman, θέλοντας να δώσει μία φρέσκια γεύση στον πολυαγαπημένο ήρωα, και στην πορεία φτιάχνει σαλάτα. Συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα και υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες. Λογικό, όταν έχεις ένα χρόνο ζωής και κρυφή/διπλή ζωή, μένουν πολλά πργάματα να κάνεις. Όχι πως δεν είναι ευχάριστη ιστορία ο Superman να κάνει τους άθλους του Ηρακλή ή πως δεν είναι καλογραμμένη, όμως, μέσα σε όλα, τελικά, ο χαρακτήρας (και αυτό επηρεάζει και τη σειρά) παραμένει ένας φουσκωμένος φλώρος, με υπερβολικά διογκωμένο το αίσθημα του ήρωα. Τί κι αν πεθάνεις;! Λιγότερα προβλήματα για την Metropolis. Και τον κόσμο!

Οι χαρακτήρες που γυρίζουν γύρω από τον Superman, δίνουν όλοι οσκαρικές ερμηνείες. Ειδικά η Lois Lane, που έχω να τονίσω είναι ο δυναμικός γυναικείος ρόλος της σειράς, και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Με λίγα λόγια, ενώ είναι πραγματικά ένα καλό comic – οι Morrison και Quitely δίνουν ρέστα – είναι (και θα είναι) μία υπερ-φλύαρη εκδοχή του ήρωα τόσων και τόσων γενεών. Και θα παραμένει πάντα Αμερικανάκι!

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41