Top 100 Overrated Comics

40-31: Overrated Days
39

Wonder Woman (Brian Azzarello)

2011-2014WriterBrian AzzarelloArtistCliff ChiangDC Comics

Ένα reboot σπάνια είναι καλή επιλογή. Συνήθως γίνεται όταν η εκδοτική έχει στερέψει από ιδέες, αλλά προσπαθεί παράλληλα να “αρμέξει” το αναγνωστικό κοινό, προωθώντας μια φρέσκια ματιά σε κάτι παλιό.

Το WONDER WOMAN του New 52 θεωρείται ως το πιο “καθοριστικό και επιδραστικό run της Wonder Woman μέχρι σήμερα”. Χα! Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι overrated και κακό.

Αρχικά, τα runs του 2006 και του 1987, βλέπουν τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις και γελάνε δυνατά.

Έπειτα, υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το story, την εξέλιξη των χαρακτήρων και την πλοκή. Με άλλα λόγια, δεν είναι ένα καλό run, πόσο μάλλον το καλύτερο run στο WONDER WOMAN ever! Ένα story που βρίσκεται πιο κοντά σε σαπουνόπερα πάρα σε οτιδήποτε άλλο, χαρακτήρες που σκοτώνονται για να αναστηθούν μετά από δύο τεύχη, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, μια Wonder Woman να τρέχει πανικόβλητη πέρα-δώθε, δημιουργώντας συμμάχους και εχθρούς που, επίσης, αλλάζουν τελείως κάθε δύο τεύχη (είμαστε σύμμαχοι, όχι είμαστε εχθροί, ωπ, είμαστε σύμμαχοι πάλι) και μια γενικότερη αίσθηση ότι ο Azzarello δεν το πήγαινε πουθενά, μα πουθενά, συγκεκριμένα, και απλώς έγραφε, γιατί η DC έπρεπε να ανταποκριθεί στο hype που είχε δημιουργήσει με το FLASHPOINT. Άσχετα, βέβαια, που τρία χρόνια μετά έκανε ξανά retcon σε όλο το σύμπαν της.

Οπότε, ναι, το run του Azzarello καταφέρνει να διεκδικήσει επάξια υψηλή θέση σε δύο διαφορετικές και εξίσου “βαριές” κατηγορίες. Αυτές του κακού comic και του overhyped/overrated comic. Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αν ένα comic είναι κακό. Αλλά αν είναι overhyped ΚΑΙ κακό, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31