Top 100 Overrated Comics

40-31: Overrated Days
36

Flashpoint

2011WriterGeoff JohnsArtistAndy KubertDC Comics

Το FLASHPOINT είναι μια ιστορία, στην οποία ο Geoff Johns, μέσα σε πέντε τεύχη, προσπαθεί να δομήσει ένα σύμπαν και να μας κάνει να νοιαστούμε για αυτό, ενώ παράλληλα ο Flash προσπαθεί να σώσει τον κόσμο. Τίποτα από αυτά δεν γίνεται και στο τέλος μας αφήνει και κληρονομιά το NEW 52, από το οποίο δεν έχουμε συνέλθει πλήρως.

Οπότε, το FLASHPOINT, άθελά του, παίρνει και λίγο κράξιμο λόγω του γεγονότος ότι το NEW 52 δεν είναι και πολύ αγαπητό σε μένα (αλλά και σε πολλούς άλλους). Παρ’ όλα αυτά, είχε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά η ιδέα του Thomas Wayne ως Batman ήταν η μοναδική που πέτυχε, γιατί σε πέντε τεύχη δεν μπορείς και να σετάρεις το εναλλακτικό σύμπαν και να το σώσεις. Το AGE OF APOCALYPSE το έκανε αυτό και αποτελούταν από εννιά σειρές και για να φτάσεις στο τέλος έπρεπε να διαβάσεις όλα τα τεύχη όλων των σειρών. Οπότε, δεν μπορεί να μπαίνει σε λίστες με τα καλύτερα events της DC, ή τα καλύτερα comics της τελευταίας δεκαετίας.

Ακόμη και εμείς το βάλαμε στη θέση #36, ως το τρίτο καλύτερο event της DC, αλλά εδώ βάλαμε το MARVELS #1 comic της Marvel, εκεί θα κωλώσουμε; Στη θέση #36, βρίσκεται και σε αυτή τη λίστα… Σύμπτωση, ή ο Doctor Manhattan παίζει παιχνίδια μαζί μας; Κακά τα ψέματα, όμως, τo FLASHPOINT δεν εκτιμάται πολύ από τον χώρο, αλλά επειδή ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε το NEW 52, η υστεροφημία του είναι αρκετά σημαντική. Για αυτό και στη θέση #36.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31