Detective Comics #994

Countdown to 1000!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #994

WriterPeter J. TomasiArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

Λίγο πριν τα χιλιάσει το DETECTIVE COMICS, ξεκινά ένα νέο μυστήριο, στο τεύχος #994. Μια ιστορία που όσο προχωράει, αποκτά ολοένα και περισσότερες ανατροπές και εκπλήξεις.

Αυτό που αρχίζει σαν μια σκοτεινή ιστορία, εξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και τρομακτικό. Ο Batman ερευνά με τον Gordon μια διπλή δολοφονία, όπου το ζευγάρι που δολοφονήθηκε είναι ολόιδιοι με τους γονείς του Bruce, και το συμβάν έλαβε χώρα την ημέρα της επετείου του θανάτου τους.

Παράλληλα, ένα μυστηριώδες πλάσμα, που θυμίζει κάποιο τέρας από το Resident Evil, αρχίζει να καταδιώκει την dr. Leslie. Ο Batman αμέσως κατευθύνεται προς την τοποθεσία της για να την σώσει, όμως τα πράγματα φεύγουν εκτός ελέγχου και το φρικιαστικό πλάσμα εκπνέει κάποιο μυστηριώδες αέριο στην Leslie. Το τεύχος κλείνει με τον Batman να ρωτάει την Leslie αν είναι εντάξει και εκείνη να μεταμορφώνεται, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως το αέριο ήταν του Joker.

Το τεύχος, πέρα από εξαιρετικό artwork που δεν χορταίνεις να κοιτάζεις, έχει ένα πολύ σφιχτό και καλοδουλεμένο μυστήριο. Σε πετάει από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς να ξέρεις τι να περιμένεις στην επόμενη γωνία, ενώ υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση τρόμου.