Top 100 Overrated Comics

20-11: Overrated Towers
18

Old Man Logan

2008-2009WriterMark MillarArtistSteve McNivenMarvel Comics

Ένα μελλοντικό, δυστοπικό MCU, χωρίς υπερήρωες, με τον Wolverine να έχει, τελικά, “λυγίσει”. Τί μπορεί να πάει στραβά, σωστά;

Είμαστε πενήντα χρόνια μετά τη συνομωσία των villains. Τότε, που όλοι τους ενώθηκαν και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στους υπερήρωες, σκοτώνοντάς τους (σαν ένα επιτυχημένο “Acts of Vengeance”), και κατέκτησαν τον κόσμο. Ένας από τους επιζώντες, ο Wolverine, είναι πλέον αγρότης, αρνούμενος να χρησιμοποιήσει τα νύχια του.

Γιατί αυτό το storyline είναι σημαντικό; Διότι γέννησε έναν από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους χαρακτήρες, τον Wolverine γέρο. Αν και “χαρακτήρας-κλώνος”, είναι σχεδόν τόσο αγαπητός όσο ο αυθεντικός. Επίσης, ξεκίνησε την αμφιβόλου ποιότητας μόδα των “Old People” (OLD MAN HAWKEYE, OLD LADY HARLEY κ.λπ.).

Γιατί αυτό το storyline είναι overrated; Διότι η ιστορία είναι τραγικά κακογραμμένη, με το όλο world building και την πλοκή να έχουν τη συνοχή και την ωριμότητα ενός fan-fiction. Ο Millar πετάει ατάκτως και απερίσκεπτα “γαμάτες” (νομίζει) ιδέες, όπως τυφλούς τοξοβόλους, δεινόσαυρους, αυτοκίνητα που τρέχουν στους τοίχους και φτηνό δράμα. Αν το είχε γράψει το δωδεκάχρονο παιδί του Millar, θα είχα κατανόηση. Τώρα, απλά, αρνούμαι να το πιστέψω.

Το εκπληκτικό σχέδιο του Steve McNiven δεν σώζει τίποτα. Οτιδήποτε πέρα από το γέλιο και τη λήθη για την ιστορία αυτή, είναι overrating.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11