Snap Flash Hustle #1

Ακόμα ένα comic για millennials!

Το SNAP FLASH HUSTLE αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην ως μοντέλο, ενώ παράλληλα διατηρεί σχέση με έναν άνδρα και μια γυναίκα. Μετά από μια λάθος κίνηση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και θα πρέπει να επιλέξει αν θα μπει και αυτή στο κύκλωμα ή θα πεθάνει. Αναμφισβήτητα εμποτισμένο από την κουλτούρα των millennials, το SNAP FLASH HUSTLE φαίνεται να έχει κάτι να πει, αλλά δεν ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια comics που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο στην αγορά.

Οι επαναστατικές συμπεριφορές φαίνεται να είναι στη μόδα, εμποτισμένες, όμως, με έναν αρνητισμό και τα αδιέξοδα που χαρακτηρίζουν τις σκληρές εποχές που ζούμε. Ο ρεαλιστικός τόνος του SNAP FLASH HUSTLE, όμως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το απαλό σχέδιο, που προσδίδει τη νότα του ονειρικού στο comic. Προσωπικά, το βρίσκω κομματάκι αταίριαστο και η έλλειψη δυναμικότητας στο σχέδιο αδικεί το σενάριο, όσο και τις λίγες σκηνές δράσης. Κατά τα άλλα, διαβάζεται ευχάριστα, αν και η πρωταγωνίστρια δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο θα έπρεπε, ώστε να στηριχθεί το comic επάνω της. Τα κακά κορίτσια του κυκλώματος ναρκωτικών μάλλον κλέβουν την παράσταση και αποτελούν έναν από τους λόγους για να συνεχίζει κανείς να διαβάζει.

Αν συνεχίσει δυναμικά και δεν ξεφουσκώσει, το SNAP FLASH HUSTLE έχει προοπτικές για να μετατραπεί σε κάτι διασκεδαστικό, χωρίς όμως να προμηνύεται κάτι σπουδαίο. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Black Mask μετατρέπεται σιγά-σιγά σε καινούργια Image και σίγουρα έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών με τις κυκλοφορίες της. Το SNAP FLASH HUSTLE δεν αποτελεί κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι ένα ευχάριστο comic, αρκετά καλύτερο από άλλους, περισσότερο γνωστούς τίτλους. Επίσης, φαίνεται να εκφράζει μια γενιά η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τα comics, εφόσον απομακρυνθούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και μετατραπούν σε ένα μέσο που, όπως τα βιβλία και οι ταινίες, απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες, φυλές, φύλα και ούτω καθεξής. Οι σημειώσεις της δημιουργού, στο πίσω μέρος του comic, θίγουν το θέμα, προβάλλοντας την αγάπη της για το Μέσο (και μάλλον έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον από την ίδια την ιστορία), παρακινώντας τους αναγνώστες να βυθιστούν στο κόσμο των comics.

Kαλή προσπάθεια, λοιπόν, για το δημιουργικό δίδυμο Shand και Pearson, που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, αλλά σίγουρα είναι αξιόλογη και ευχάριστη. Καλά νέα και για την Black Mask, της οποίας ο δρόμος φαίνεται ανηφορικός και ευχόμαστε να μας χαρίζει ευχάριστα comics για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.