Outer Darkness #2

Διαβόλια και τριβόλια βρίσκονται εκεί έξω!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Outer Darkness #2

WriterJohn LaymanArtistAfu ChanPublisherImage Comics

Σε αυτόν τον καινούργιο τίτλο της Image, έχουμε να κάνουμε με έναν κόσμο που περιλαμβάνει διαστημόπλοια που λειτουργούν με την χρήση των τερατωδών God Machines, ταξίδια με ταχύτητα φωτός μέσα από ένα warp γεμάτο με δαίμονες, possessed άστρα που μοιάζουν με ινδουιστικές θεότητες, ψυχεδελικές παραισθήσεις και ένα πλήρωμα που ίσως και να κατευθύνεται προς μια αποστολή αυτοκτονίας.

Το OUTER DARKNESS (“το σκότος το εξώτερον”, μια φράση που οι δημιουργοί δανείζονται από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο) είναι μια space horror ιστορία, που μπλέκει την τύπου Star Trek space opera, με το μεταφυσικό, με τα πληρώματα των διαστημοπλοίων να συμπεριλαμβάνουν εξορκιστές, για να να αντιμετωπίσουν τις δαιμονικές οντότητες που καραδοκούν “εκεί έξω”. Με την καρτουνίστικη εικονογράφηση του Afu Chan να το κάνει να μοιάζει με ένα παράταιρα χαριτωμένο Warhammer 40k, το OUTER DARKNESS αποτελείται από επί μέρους κομμάτια που τα έχουμε δει και αλλού.

Ο συνδυασμός, όμως, όλων αυτών των κομματιών, γίνεται με τρόπο αρκετά ενδιαφέροντα για να σε κρατήσει, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι θα είμαι εκεί και για τα επόμενα τεύχη.