The Terrible Elisabeth Dumn Against The Devils In Suits

Terrible & Dumb
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Terrible Elisabeth Dumn Against The Devils In Suits

Writer/ArtistArabsonPublisherImage Comics

Από τον τίτλο και μόνο, έπρεπε να το είχα καταλάβει… Ο κύριος Dumn έκανε μια συμφωνία με τον Βελζεβούλη για πλούτο, με αντάλλαγμα τον γιόκα του. Αντ’ αυτού, όμως, προσφέρει την ατίθαση έφηβη κόρη του, Elisabeth.

To comic είναι ένα συνονθύλευμα από κουραστικά κλισέ. Badass κοπελίτσα, “καταραμένος” καλλιτέχνης, άγγελοι και δαίμονες. Δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο. Δεν προσφέρει καν μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του παλιού. Επιπρόσθετα, σχεδόν το ¼ της ιστορίας αναλώνεται σε μάχη με έναν minion, η οποία έχει και ανόητη κατάληξη.

Δύο αξιόλογα πράγματα υπάρχουν, όλα κι όλα. Το πρώτο, είναι η αγαπημένη εφεύρεση του Κακού (και η εξήγηση για αυτό). Το δεύτερο είναι η κυτταρίτιδα. Ναι, είναι η πρώτη φορά που βλέπω σε comic ο σκιτσογράφος να σχεδιάζει κυτταρίτιδα, ακόμα κι αν δεν είναι στην πρωταγωνίστρια. Βέβαια, το παράκανε και, όπως φαίνεται, ακόμα και τα χείλια των χαρακτήρων έχουν αυτήν την όψη.

Τι κι αν έγινε με υποτροφία, τι κι αν προτάθηκε για βραβείο, το ELISABETH DUMN… είναι ένα χάλι.