X-Force #1

Δεν πρωτοτυπεί, αλλά διασκεδάζει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Force #1

WriterEd BrissonArtistDylan BurnettPublisherMarvel Comics

Χωρίς να προσπαθεί να διηγηθεί κάποια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιστορία, το X-FORCE καταφέρνει να κάνει ένα αρκετά διασκεδαστικό ξεκίνημα σε κάθε περίπτωση, με την ομάδα των μεταλλαγμένων να αναζητά την νεαρή εκδοχή του Cable, με κάθε δυνατό και βίαιο τρόπο. Από την άλλη, ο Kid Cable βρίσκεται στην Transia, μια χώρα της οποίας το καθεστώς ανοχής των μεταλλαγμένων θα αλλάξει ριζικά, όταν ένας διαταραγμένος στρατιωτικός θα καταλάβει την εξουσία, κατηγορώντας για τα εγκλήματά του… ποιους άλλους; Tους ίδιους τους μεταλλαγμένους.

Σίγουρα έχουμε διαβάσει ξανά παρόμοιες ιστορίες, αλλά το X-FORCE #1 καταφέρνει να είναι ευχάριστο, γεμάτο δράση και να προβάλει τους ιδιαίτερους χαρακτήρες της ομάδας. Το artwork όμως είναι εξαιρετικά άνισο, καθώς το εξώφυλλο του comic είναι εντελώς παραπλανητικό σε σχέση με τα σχέδια που θα βρει κανείς όταν το ανοίξει. Δεν είναι άθλιο, καθώς και μόνο η δουλειά στα χρώματα αξίζει την προσοχή, αλλά σίγουρα ξενίζει σε ένα τίτλο όπως το X-FORCE και θα μου πάρει καιρό να συνηθίσω να βλέπω την Domino σχεδιασμένη τόσο δυσανάλογα.

Πάντως, η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή, οπότε οι fans θα βρουν στο X-FORCE #1 μια ικανοποιητική αρχή. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι και θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ιδιόρρυθμη και βίαιη ομάδα που γνώρισε την επιτυχία τη δεκαετία του ‘90.