Extermination #5

Τέλος Εποχής
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Extermination #5

WriterEd BrissonArtistPepe LarrazPublisherMarvel Comics

Μετά το ψαρωτικό φινάλε του προηγούμενου τεύχους, το τέλος του EXTERMINATION φαίνεται πως έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την, κατά γενική ομολογία, χειρότερη περίοδο στην ιστορία των μεταλλαγμένων.

Το τεύχος αρχίει με ένα ψιλοαναμενόμενο plot twist, καθώς, παράλληλα, ο νεαρός Cable αναλαμβάνει να επιστρέψει τους 5 original X-Men στην εποχή τους. Σε αυτή την αποστολή, θα αντιμετωπίσουν τον Ahab, ο οποίος μοιάζει πιο απειλητικός από ποτέ. Χωρίς να λείπουν κάποιες μικρές εκπλήξεις, η πλοκή εξελίσσεται όπως περίπου αναμενόταν, δίνοντας ένα καλογραμμένο φινάλε στους 5 μεταλλαγμένους, που μάλλον δεν θα απογοητεύσει ούτε όσους διάβαζαν μετά μανίας τις περιπέτειές τους, αλλά ούτε και αυτούς που θεωρούσαν ότι το συγγραφικό “εύρημα” του Bendis ήταν μια πάρα πολύ κακή ιδέα, η οποία κράτησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Συγχρόνως, ο Larraz καταφέρνει να παραδώσει το πιο δυνατό τεύχος της σειράς, από πλευράς σχεδίου.

Φυσικά, έχω πολλές ενστάσεις για όσα συνέβησαν στο EXTERMINATION, λόγω των ευδιάκριτων σεναριακών αδυναμιών. Όμως, αναγνωρίζω ότι κατάφερε να ξαναβάλει σε μια τάξη το σύμπαν των X-Men και να μας παραδώσει μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές. Και παρ’ όλο που η αποκάλυψη της τελευταίας σελίδας δεν αποτελεί κάποια φοβερή έκπληξη, καθώς η επιστροφή του you-know-who είχε μαθευτεί από καιρό, δεν παύει να είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και να προκαλεί ενθουσιασμό.

Και αυτό, από μόνο του, αποτελεί μια μικρή επιτυχία. Μετά από καιρό, πολλοί fans των X-Men φαίνεται να είναι ξανά on board, αναμένοντας τις μελλοντικές ιστορίες. Μένει τώρα να δούμε πως θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση η Marvel και αν θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον όλων μας.