Batman Annual #3

Φύλακας Άγγελος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman Annual #3

WriterTom TaylorArtistOtto SchmidtPublisherDC Comics

Το περσινό BATMAN ANNUAL #2 ήταν ένα από τα καλύτερα comics του 2017. Το φετινό BATMAN ANNUAL #3 στέκεται ισάξια απέναντί του και είναι, με τη σειρά του, ένα από τα κορυφαία single issues της φετινής χρονιάς!

Θεωρητικά, η πλοκή έχει να κάνει με το κυνηγητό ενός εγκληματία που απειλεί να πλήξει τη Gotham City με πυραύλους, όμως αυτό είναι απλά η αφορμή για την αφήγηση της πραγματικής ιστορίας, που δεν είναι άλλη από τη σχέση του Batman με τον πιστό του Alfred. Σίγουρα είναι κάτι που το έχουμε δει αρκετές φορές, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ να έχει αποδοθεί τόσο καλά, όσο στη συγκεκριμένη ιστορία. Ουσιαστικά βλέπουμε όλη την ιστορία να εξελίσσεται με τη ματιά του Alfred, δείχνοντας την αγάπη του για τον Bruce και την αίσθηση καθήκοντος που τον διακρίνει, πασπαλισμένη, φυσικά, με το βρετανικό φλέγμα και τη λεπτή του ειρωνεία, που πραγματικά λατρεύω.

Οι διάλογοι του Taylor είναι απολαυστικοί και το σχέδιο του Schmidt πολύ καλό, στοιχεία που κάνουν το BATMAN ANNUAL #3 ένα must-read τεύχος, είτε παρακολουθείτε τις ongoing περιπέτειες του σκοτεινού ιππότη είτε όχι.