Champions #1

Teen Drama vol. 5212304030
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Champions #1

WriterJim ZubArtistSteven CummingsPublisherMarvel Comics

Το πρώτο run του CHAMPIONS ήταν από τα λίγα καλά πράγματα που βγήκαν από το CIVIL WAR 2. Πολλοί ενδιαφέροντες νέοι χαρακτήρες, ο υπερβολικά γαμάτος Miles Morales, μια πολύ συμπαθής “θηλυκή” εκδοχή του Vision, ο Amadeus Cho, και μια επίσης νεαρή εκδοχή του Cyclops, ενώθηκαν κάτω από την ηγεσία της Ms. Marvel και φτιάξαν μια πιο συμπαθητική και φρέσκια εκδοχή των Avengers, κυρίως γιατί είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Cap και τον Iron Man να χωρίζουν σε ομάδες και να παίζουν ξύλο μεταξύ τους.

Με αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε κανείς να πει πως το καινούργιο run των Champions θα συνέχιζε στο ίδιο, αξιοπρεπές πλαίσιο με το οποίο είχε ξεκινήσει. Δυστυχώς, αυτό έγινε μόνο κατά το ήμισυ, καθώς, όπως φαίνεται ήδη από το πρώτο τεύχος, κάποια καλά στοιχεία παραμένουν, ενώ άλλα προβληματικά αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται.

Στα συν είναι πως υπάρχουν αρκετοί νέοι χαρακτήρες, με ενδιαφέροντα skill sets, που λογικά θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Στα πλην είναι πως, για άλλη μια φορά, το teen aspect ενός comic φαίνεται να προσπαθεί να επισκιάσει τα υπόλοιπα. Η πλοκή περνάει σε δευτερεύον στάδιο και εμείς μένουμε να ασχολούμαστε με το drama που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς όλα τα μέλη είναι έφηβοι και έφηβες με υπερδυνάμεις, και, φυσικά, αυτό δημιουργεί ένα βαρετό προηγούμενο, που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται άπειρες φορές σε άπειρα format.

Ας ελπίσουμε πως το επόμενο τεύχος θα αφήσει λίγο το drama και θα πιάσει πάλι το storytelling.