Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Ron Smith

Ένας από τους ανθρώπους που καθόρισαν τα comics του Judge Dredd

Το 2019 ξεκίνησε με μία ακόμη σημαντική απώλεια καθώς, σε ηλικία 94 ετών, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Ron Smith.

Γεννημένος το 1924 στο Bournemouth, ο Ronald George Smith ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο του animation απ’ όπου, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, μεταπήδησε στο χώρο των comics, ξεκινώντας τη συνεργασία του με το KNOCKOUT. Στη συνέχεια εργάστηκε για τη D.C. Thomson & Co., στην οποία δημιούργησε το 1976 έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του, τον King Cobra.

Το 1979 εγκαινίασε την μακρόχρονη συνεργασία του με το 2000 AD, για λογαριασμό του οποίου σχεδίασε μερικά καταπληκτικά εξώφυλλα, αλλά και αρκετές από τις κορυφαίες ιστορίες του Judge Dredd, με τις οποίες καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του comic. Παράλληλα, εμπλούτισε το σύμπαν της Mega-City One με νέους χαρακτήρες όπως οι Chopper, Otto Sump, Dave the Orangutan mayor, Pug Ugly And the Bugglys, The Stupid Gun, Citizen Snork, The Blobs και πολλοί άλλοι. Στην καριέρα του συνεργάστηκε επίσης με την IPC/Fleetway, καθώς και με τη Marvel UK.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του νοσούσε από Parkinson και ζούσε σε μια κλινική στο Leatherhead, όπου και απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου του 2019. Δημιουργοί και fans του απέτισαν φόρο τιμής μέσω Twitter, ενώ το 2000 AD επιβεβαίωσε την απώλεια με ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο.