Conan the Barbarian #1

Ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Conan the Barbarian #1

WriterJason AaronArtistMahmud AsrarPublisherMarvel Comics

20 περίπου χρόνια μετά την τελευταία του περιπέτεια που τυπώθηκε με το logo της Marvel πάνω σε αυτή, ο Conan επιστρέφει στην εταιρεία που τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες των comics, με μια νέα περιπέτεια.

Ο Jason Aaron, όπως έχει αποδείξει μέσα από τις σελίδες του THOR, είναι μάλλον ο ιδανικός άνθρωπος για αυτή την αποστολή, ενώ ο Mahmud Asrar φαίνεται σαν όλη τη ζωή του να περίμενε να σχεδιάσει τις περιπέτειες του Conan. Οι δύο δημιουργοί αναλαμβάνουν να μας διηγηθούν μια φιλόδοξη ιστορία, με ρίζες στο παρελθόν του Σουμέριου βάρβαρου, κατά την οποία ο Conan θα πεθάνει. Παρόλο που η υπόσχεση του θανάτου του βασικού χαρακτήρα μάλλον δεν αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για μια νέα σειρά, το τεύχος, χωρίς να καινοτομεί, καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και αποτελεί μια συνεπή αναβίωση των περιπετειών του Conan.

Παράλληλα, απ’ ότι γίνεται ξεκάθαρο, η προσέγγιση της Marvel διαφέρει αρκετά από αυτή της Dark Horse, καθώς φαίνεται ότι οι δύο δημιουργοί δεν έχουν σκοπό να μεταφέρουν απλά τις ιστορίες του Robert E. Howard σε comic, αλλά να χρησιμοποιήσουν το πλούσιο υπόβαθρο του χαρακτήρα για να πουν μερικές νέες ιστορίες.

Χωρίς να είμαι ο μεγαλύτερος fan του πρωταγωνιστή, μου άρεσε αρκετά το πρώτο τεύχος της νέας σειράς. Ο Conan φαίνεται πως είναι σε καλά χέρια και οι φίλοι του ήρωα νομίζω πως – με βάση τα σχέδια της Marvel, σύμφωνα με τα όποια σύντομα θα κυκλοφορήσουν άλλοι δύο σχετικοί τίτλοι – έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον.