Blue Exorcist Volume 21

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Blue Exorcist Volume 21

Writer/ArtistKazue KatoPublisherViz Media

Βρισκόμαστε στην μέση μια παγκόσμιας κρίσης. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν δαίμονες γύρω τους. Ο Mephisto, ωστόσο, έχει περιορίσει την πύλη από την οποία έρχονται οι δαίμονες, για να αποφευχθεί μια τεράστια κρίση, αλλά και για να προλάβουν να ανασυνταχθούν οι εξορκιστές. Όλη αυτή η προσπάθεια, όμως, καταρρέει σε μια στιγμή: όταν ο Yukio αποφασίζει να εκτελέσει εν ψυχρώ τον Mephisto.

Ο Kazue Kato κράτησε το καλύτερο για το τέλος, αφού στο τέλος του volume βλέπουμε τον Yukio να παίρνει μια αναπάντεχη απόφαση. Να εγκαταλείψει τον αδερφό του και τους εξορκιστές και να γίνει μέλος των Illuminati. Αυτό αποτελεί και την απέλπιδα προσπάθεια του να μάθει την αλήθεια για την γέννησή του, αλλά και για την δύναμη που κρύβει μέσα του: τη δύναμη του σατανά.

Το storyline ακολουθεί πολύ στενά το ψυχικό ταξίδι του Yukio. Βλέπουμε έναν διχασμένο Yukio, ο οποίος από την μία κυριεύεται από την δύναμη του σατανά, αλλά από την άλλη θέλει να εξαφανίσει το μίσος από μέσα του. Η συνάντηση του με τον Lucifer στο τέλος μας προϊδεάζει ίσως για έναν μεγάλο επικείμενο πόλεμο με πρόφαση την ειρήνη…