Man Without Fear #2

Συνεχίζει με ενδιαφέρον
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man Without Fear #2

WriterJed MacKayArtistStefano LandiniPublisherMarvel Comics

Το MAN WITHOUT FEAR #2 είναι ένα comic που στοχεύει στο να διερευνήσει σε βάθος τον ψυχισμό του Matt Murdock, ενώ αυτός βρίσκεται καθηλωμένος σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, ανήμπορος να περπατήσει, λόγω του πρόσφατου σοβαρού τραυματισμού του. Μέσα από τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους που τον νοιάζονται, αλλά και μέσω των ταραγμένων ονείρων και παραισθήσεων του, καθώς τον επισκέπτεται μια τρομαχτική φιγούρα, δομείται ένα ψυχόδραμα, το οποίο αποσκοπεί στην εξερεύνηση των πιο μύχιων πλευρών του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Marvel.

Καθώς παρόμοιες προσπάθειες έχουν δώσει αριστουργηματικά αποτελέσματα στο παρελθόν, ίσως κάποιοι βρουν το MAN WITHOUT FEAR περιττό, αλλά αναμφισβήτητα είναι ένα comic που αρχικά σέβεται το χαρακτήρα και την ιστορία του. Και επίσης, πετυχαίνει τη συναισθηματική δέσμευση του αναγνώστη.

Ένα από τα αρνητικά του δεύτερου τεύχους είναι ότι το artwork δεν καταφέρνει να είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στο πρώτο, με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά την δυναμική της ιστορίας. Πάραυτα, παραμένει ικανοποιητικό, αν και ένα έμπειρο μάτι θα διακρίνει κάποια λάθη στο σχεδιασμό των προσώπων από panel σε panel. Είναι κρίμα, γιατί το υπέροχο εξώφυλλο προετοιμάζει τον αναγνώστη για κάτι ιδιαίτερα ποιοτικό.

Εν ολίγοις, το MAN WITHOUT FEAR είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά μέχρι στιγμής, που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο, αναλόγως και πώς θα κινηθεί η ιστορία. Οι fans του μοναδικού αυτού ήρωα έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για τη πορεία του (από άποψη ποιότητας comic φυσικά, γιατί η ζωή του Μatt παραμένει μαρτυρική και μαύρη!).