Fantastic Four #6

Dr. Doom vs. Galactus vs. Fantastic Four
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fantastic Four #6

WriterDan SlottArtistAaron KuderPublisherMarvel Comics

Μετά το γαμήλιο τεύχος που προηγήθηκε, οι Fantastic Four ταξιδεύουν στη Latveria για την πρώτη επίσημη αποστολή, μετά την πρόσφατη επιστροφή τους. Εκεί, ο Dr. Doom βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Galactus ενώ η διάσημη οικογένεια της Marvel καλείται να αντιμετωπίσει την Victorious, η οποία αποτελεί το νέο δεξί χέρι του Dr. Doom. Μια αποκάλυψη στο τέλος του τεύχους, όμως, θα κάνει εμφανές ότι ο ηγέτης της Latveria κρύβει αρκετούς άσους στο μανίκι του.

Η επιστροφή των Fantastic Four, δυστυχώς, φαίνεται ότι επέφερε και την ανατροπή όλου του character development που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια οι Dr. Doom και Galactus, καθώς η παρουσία τους εδώ δεν μοιάζει να λαμβάνει υπ’ όψη τίποτα απ’ όσα συνέβησαν στους δύο χαρακτήρες μετά τα γεγονότα του SECRET WARS. Το τεύχος, βέβαια, διαβάζεται ευχάριστα, αλλά και με μια μόνιμη αίσθηση ότι όλο αυτό κάπου το έχεις ξαναδεί. Παράλληλα, ο Aaron Kruder μας παραδίδει μερικές καλοφτιαγμένες σελίδες, που όμως δεν είναι με τίποτα αρκετές για να κάνουν το τεύχος να ξεχωρίσει.

Και αυτό νομίζω ότι χαρακτηρίζει γενικώς το πρόσφατο relaunch του FANTASTIC FOUR. Αν και, σε καμία περίπτωση, δεν θα το χαρακτήριζα κακό, συνολικά δεν έχει καταφέρει να με ενθουσιάσει, καθώς ακόμη φαίνεται να προσπαθεί να βρει τον ρόλο του στο σύμπαν της Marvel. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, αν δεν τον βρει σύντομα, θα χάσει το παιχνίδι, καθώς η υπομονή των αναγνωστών θα εξαντληθεί.