Wonder Woman #62

Superheroes και πολιτική;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #62

WriterG. Willow WilsonArtistXermanicoPublisherDC Comics

Η Wonder Woman, μαζί με την Αφροδίτη και τον Steve Trevor, προσπαθούν να φέρουν την ειρήνη σε μια ταλαιπωρημένη μακρινή χώρα, που έχει υποφέρει από τις ατελείωτες πολεμικές συγκρούσεις. Ως συνήθως, βέβαια, αυτό θα αποδειχθεί μια περίπλοκη διαδικασία – ειδικά όταν στην όλη υπόθεση εμπλέκεται ο ίδιος ο θεός του πολέμου, ο Άρης.

Όταν κάποιος συγγραφέας προσπαθεί να περιπλέξει superheroes και σοβαρή πολιτική, πρέπει να το κάνει με περίτεχνο τρόπο, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να μην καταντήσει γελοίο. Η Wonder Woman έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι “κάνει” για τέτοιου είδους σενάρια, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη δουλειά της G. Willow Wilson. Η περιπέτεια της Αμαζόνας κλείνει όμορφα, με το φινάλε να ισορροπεί κατάλληλα μεταξύ δράσης και σεναριακών εξελίξεων. Μεγάλο ατού είναι και το σχέδιο του Xermanico, ο οποίος δίνει ζωή στους χαρακτήρες της DC. με τον δικό του, όμορφο τρόπο.

Το “The Just War” είναι ένα από τα καλύτερα storylines της θρυλικής superhero στο Rebirth. Παρ’ όλο που τελειώνει με το τεύχος #62, προοικονομεί ότι θα υπάρξει και κάποια έμμεση συνέχεια στα μετέπειτα τεύχη, κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον μας στα ύψη.