Lucifer #4

Ένα comic τόσο εθιστικό όσο ο πρωταγωνιστής του!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lucifer #4

WriterDan WattersArtistsMax Fiumara, Sebastian FiumaraPublisherDC Comics (Vertigo)

Ο φετινός guest του Comicdom Con Athens, Dan Watters, συνεχίζει να γράφει μια σκοτεινή και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για τους εξόριστους και περιθωριακούς, Lucifer και ντετέκτιβ Decker, και όλο το πλήθος χαρακτήρων που τους πλαισιώνουν. Το τέταρτο τεύχος της σειράς δίνει στους αναγνώστες κάποιες απαντήσεις για τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών, ενώ παράλληλα θέτει καινούργια ερωτήματα, τα οποία ωθούν την ιστορία μπροστά. Ο Watters έχει στήσει ένα γαϊτανάκι με αινίγματα, τα οποία φαίνεται δύσκολο να λυθούν, αλλά οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις καταφέρνουν να δομήσουν ένα comic τόσο εθιστικό όσο ο πρωταγωνιστής του.

Φυσικά, το artwork των αδερφών Fiumara συνεισφέρει στην ποιότητα του comic, με τους ψυχρούς τόνους να εναλλάσσονται με τα έντονα κόκκινα, που χαρακτηρίζουν τον Lucifer, και τις χοντρές πινελιές να εντείνουν την αίσθηση της ρευστότητας, της αβεβαιότητας και της αγωνίας για τον χρόνο που κυλάει. Η αντίθεση μεταξύ της σαγηνευτικά τρομαχτικής εικόνας του παρελθόντος, με την τωρινή μορφή του Lucifer, είναι δοσμένη εξαιρετικά, και το comic φαίνεται να διατηρεί την ονειρική αίσθησή του, αποκρύπτοντας τις λεπτομέρειες, εκτός από όταν είναι απολύτως απαραίτητες. Έτσι, καταφέρνει στο μέγιστο να προσδώσει την αίσθηση της μεταφυσικής αγωνίας που το χαρακτηρίζει.

Μπορεί το LUCIFER να μην είναι τέλειο, αλλά είναι πραγματικά μια αξιοθαύμαστη δουλειά, και φαίνεται πως η DC πετυχαίνει αυτή τη μίξη της μεγάλης και σπουδαίας της παράδοσης, με την εξέλιξη και το ξεκάθαρο βλέμμα προς το μέλλον, που μοιάζει να είναι το ζητούμενο για την εκδοτική. Αναμένουμε, λοιπόν, το επόμενο τεύχος με τα βάσανα του Εωσφόρου, και, φυσικά ανυπομονούμε, να γνωρίσουμε το μυαλό πίσω από αυτά, τον Απρίλιο στo Comicdom Con Athens 2019!