Goddess Mode #2

Enter the Matrix?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Goddess Mode #2

WriterZoë QuinnArtistRobbi RodriguezPublisherDC Comics (Vertigo)

Το GODDESS MODE είναι ένα νέο limited series του θρυλικού imprint της DC, Vertigo, που κάποτε έβγαζε αριστουργηματικά comics. Πρόκειται για μία αλλόκοτη και φευγάτη “cyberpunk” ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στο σχετικά μακρινό μέλλον, όπου η τεχνολογία έχει κυριολεκτικά καταπιεί τον άνθρωπο. Πλέον, σχεδόν κανείς δε συναντιέται πρόσωπο με πρόσωπο και υπάρχουν παντού A.I. πρόθυμα για όλα. Δεν είναι, όμως, όλα τόσο ονειρικά όσο ακούγονται.

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, Cassandra Price, είναι μία αποτυχημένη νεαρά, που εργάζεται ως τεχνικός συντήρησης του δικτύου Azoth, στο οποίο βασίζεται το πανταχού παρών και πάντα πληρών A.I., Psyche. Ο πατέρας της βρίσκεται σε εγκεφαλικό κώμα, από μία ασθένεια που θερίζει χρήστες του Azoth, και ψάχνει τη θεραπεία. Όμως, όλα θα ανατραπούν, όταν μάθει πως μέσα στο υπερ-εξελιγμένο αυτό δίκτυο, υπάρχει μαγεία. Έτσι, συναντά τις Oracles, οι οποίες προστατεύουν τους χρήστες του Azoth από τους… δαίμονες του κυβερνοχώρου! Και ανακαλύπτει ότι είναι και η ίδια μία.

Το concept είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται. Συνδυάστε αυτό με υπερβολικά φευγάτο, πολύχρωμο και λεπτομερές σχέδιο, και ετοιμαστείτε για ένα πολύ trippy ride. Όχι, δεν είναι αριστούργημα, όμως είναι αρκετά πρωτότυπο, και ίσως να αναδειχθεί σε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Τουλάχιστον, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το sequel του BLADE RUNNER.